Weerbericht:
Vannacht en in de ochtend wolkenvelden. In de middag veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Grond gekocht voor nieuw politiebureau

Toegevoegd: 28-06-2019, 10.12 uur - Update: 29-06-2019, 10.34 uur
De gemeente droeg de grond vanochtend officieel over aan de politie.
De gemeente droeg de grond vanochtend officieel over aan de politie.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg moet eind 2022 een gloednieuw politiebureau staan dat in totaal 400 mensen gaat huisvesten. De handtekeningen voor de koop van de benodigde grond bij bedrijventerrein Mortiere zijn vanochtend gezet.


Plannen voor nieuwbouw aan de Mortiereboulevard tussen attractiepark Mini Mundi en de rotonde bij de woonboulevard werden jaren geleden al gemaakt. Een nieuw districts- en teambureau moest namelijk in het derde kwartaal van 2020 al gerealiseerd zijn maar mede vanwege wijzigingen in het bestemmingsplan en aanbestedingsprocedures is de bouw uitgesteld. In de zomer van 2017 zou de grond ook worden aangekocht, maar de plannen werden toen alsnog vooruitgeschoven.

Nu de aankoop van de grond sinds vanochtend officieel een feit is, is er volgens districtschef Ronald Weydema geen weg meer terug. Als de huidige bouwplanning wordt gehaald hebben eind 2022 onder meer het basisteam Walcheren, de recherche, de zedenpolitie en hondengeleiders hun nieuwe thuisbasis in het complex. Ook het flexteam dat nu nog is gehuisvest bij het politietrainingscentrum in Nieuwdorp moet naar het bureau verhuizen.

Volgens de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann is het belangrijk dat de politie niet alleen zichtbaar is op straat, maar ook middels gebouwen. Volgens Bergmann moet het nieuwe bureau het gezicht van de politie in Zeeland worden. Politiechef Weydema zei vanochtend dat het politiebureau een markant gebouw zal worden aan de poort van Walcheren. Volgens de politie zal het nieuwe gebouw ook duurzaam gebouwd gaan worden.

Trainingscentrum
De politie heeft niet alleen grond gekocht maar ook een optie genomen op een naastgelegen stuk grond. Er is volgens politiewoordvoerder Alwin Don namelijk een aanzienlijke kans dat er ook een trainingscentrum in Middelburg komt. “De politie stelt een onderzoek in naar het onderwijs rondom beroepsvaardigheden. Daarbij worden ook de locaties (gebouwen) in Nederland betrokken. Hierbij is het een optie om de huidige trainingslocatie in Vlissingen-Oost (Nieuwdorp) naar Middelburg te verplaatsen.

De Vlissingse politie krijgt op termijn overigens ook een nieuw bureau maar de ontwikkelingen hiervoor liggen in een priller stadium dan die van het nieuwe complex in Middelburg, zo zei districtschef Weydema vanochtend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kangoo (21-7-2019 om 13:15)
Gaat de nodige leegstand geven in Middelburg zelf, politie zit nu nogal verspreid in de stad zelf, wat gaan ze daar dan met doen. Daarnaast staan er nog genoeg kantoorpanden half leeg, waaronder bv het stadskantoor zelf en ook waterschapskantoor is niet volledig bezet, en zo zijn er ook nog een paar pandjes in Vrijburg. En wat dacht je van de gronden Marinierskazerne, ideaal gelegen aan het water en tussen Middelburg en Vlissingen in :-)
Wino (29-6-2019 om 16:19)
HaHaHaHa Daar is we geld voor om die lui nieuw onderdak te geven Maar uitgaan’s leven of andere ondernemingen te ondersteunen Is allemaal te moeilijk of geen geld voor, wel weer een aparte actie dit Kan wel zien waar de voorrang ligt, maar mijn aardige burgers pas op want ze staan nu op scherp de mannen in blauw boetes zonder pardon want geld moet ergens vandaan komen....
Mijn mening (28-6-2019 om 12:58)
En als je dan toch gaat bouwen doe het dan samen met vlissingen dat scheelt weer geld voor de uitgemolken burgers.
Mijn mening (28-6-2019 om 12:55)
En dat wordt zeker betaald door inkomsten uit het te bouwen park bij het veerse meer?? En een paar euro's omhet zwembad in arnemuiden open te houden is niet mogelijk.....
Cookie-instellingen beheren