Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 48 km

Maatregelen na overlast zwembad Koewacht

Toegevoegd: 28-06-2019, 18.01 uur
Het zwembad in Koewacht.
Het zwembad in Koewacht.
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Burgmeester Lonink van Terneuzen laat voorlopig alleen nog abonnementhouders toe in het zwembad in Koewacht. Ook komt er een camerasysteem en worden bewakers ingezet. Dit naar aanleiding van overlast door een Belgische groep jongeren.


Woensdagavond was er volgens de politie in het zwembad een vechtpartij. Nadat rond 16.00 uur al voor een eerste keer melding was gemaakt van overlast door jeugd, was het rond 17.30 uur opnieuw raak bij het openluchtbad aan de Berlaersstraat. Dit keer was er een vechtpartij geweest en het zwembadpersoneel besloot hierop om de aanstichter van het zwembadterrein te zetten.

De persoon in kwestie wilde echter het terrein niet verlaten. Vervolgens begonnen 30 tot 40 personen zich met de zaak te bemoeien. Zij verhinderden dat de jongen van het terrein gezet kon worden en een badmeester voelde zich zo bedreigd dat de politie werd gebeld. Die ging vervolgens met diverse eenheden met spoed ter plaatse. Volgens een getuige stonden er een stuk of zes politiewagens bij het gemeentelijke zwembad.

Toen de agenten arriveerden, bleek de jongen die in eerste instantie niet weg wilde toch eieren voor zijn geld te hebben gekozen. Agenten gingen nog op het terrein naar hem op zoek maar hij bleek reeds vertrokken te zijn.

Volgens de gemeente Terneuzen wordt de overlast veroorzaakt door een groep jongeren uit België. Om die te weren, is het bad voorlopig alleen toegankelijk is voor abonnementhouders. Wie nu toegang tot het zwembad wil hebben, zal bij de kassa een abonnement moeten kunnen tonen, of via de app laten zien dat een abonnement is aangevraagd. “De registratie van persoonsgegevens van abonnementhouders maken het mogelijk om de openbare orde en veiligheid te waarborgen”, aldus de gemeente.

Vorig jaar zouden Belgische jongeren ook al voor problemen in het zwembad hebben gezorgd. De gemeente installeerde toen een mobiele bewakingscamera en er werd een tijdelijke bewaker ingesteld. Ook ging de politie extra surveilleren.

Naar aanleiding van de nieuwe problemen komt er nu een vast systeem van bewakingscamera’s. Ook worden extra beveiligers ingezet en komt er een extra lifeguard bovenop de huidige formatie. De politie gaat ook dit jaar extra surveilleren en er komt overleg met de Belgische politie over eventuele maatregelen aan Belgische kant.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
je Burgerlijke Plicht (30-6-2019 om 09:39)
K'zou gewoon weigeren de gemeente belasting te betalen gezien de inwoners van die gemeente toch een deel van de kosten moeten betalen en er nu niet meer in mogen omdat een terreurgroep uit een ander land het zwembad heeft overgenomen. Dan betalen de Belgen de kosten van dat zwembad maar of geeft Belgie iedereen uit de gemeente maar een gratis abbo. Ik denk dat de overheden maar eens moeten gaan voelen wat het resultaat is als zij zich tegen hun eigen bevolking blijft keren.
De Schande van Zeeland (30-6-2019 om 09:30)
De nationale media is wat minder verhullend en misleidend. Dit is dus al jaren aan de gang en blijkbaar heeft heel het dorp last van die groep. Beetje vreemd dat dat nu pas naar buiten komt en in zeeland dus bewust onvolledig. Politieke correctheid betekent tegenwoordig zeker dat je belangrijk nieuws uit de media houd ? En dat men de plaatselijke bevolking op kosten gaat jagen door ze in tropische hitte de toegang tot het zwembad te weigeren als ze niet het duurste product kopen ? Omdat buitenlanders nota bene zich niet kunnen gedragen en NL geen politie genoeg heeft om 20 kinderen in toom te houden ? Die lonink moet oneervol ontslag per direct ! Net als die rutte met zijn incorrecte kliek. U stemt toch ook weer op ze ?
willem (30-6-2019 om 09:10)
de genomen maatregelen zijn afgekeurd door veel van de dorpelingen. dan moeten ze ook niet zeuren als tuig de boel daar verziekt. dat het maroks zijn verbaasd mij niet--uit die hoek komt zelden iets goeds. schop met hun familie terug naar oma en de geiten. de politiek--vooral de slinkse partijen--pamperen dat tuig veel te veel.
bram goeree (29-6-2019 om 17:18)
ja je moet iets ,maar zo tref je ook de jongeren zonder abonnement uit de buurt .gewoon benoemen dat het Marokkanen waren en die weigeren .simpel toch .maar ja dat zal wel weer niet mogen in dit correcte landje .
Marco (29-6-2019 om 16:49)
Belgische jongeren? Dit vind ik pas discriminatie!!! Hun hebben er niks mee te maken het waren Marrokkaanse jongeren.. Ze komen speciaal om ruzie te maken!!!
john (29-6-2019 om 09:25)
Vroeger werden op de Koewacht zulke mispunten wel even het dorp uitgewerkt misschien is dat de enige oplossing
Cookie-instellingen beheren