Maatregelen na overlast zwembad Koewacht

Toegevoegd: 28-06-2019, 18.01 uur

Het zwembad in Koewacht.
Het zwembad in Koewacht.
1
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Burgmeester Lonink van Terneuzen laat voorlopig alleen nog abonnementhouders toe in het zwembad in Koewacht. Ook komt er een camerasysteem en worden bewakers ingezet. Dit naar aanleiding van overlast door een Belgische groep jongeren.

Woensdagavond was er volgens de politie in het zwembad een vechtpartij. Nadat rond 16.00 uur al voor een eerste keer melding was gemaakt van overlast door jeugd, was het rond 17.30 uur opnieuw raak bij het openluchtbad aan de Berlaersstraat. Dit keer was er een vechtpartij geweest en het zwembadpersoneel besloot hierop om de aanstichter van het zwembadterrein te zetten.

De persoon in kwestie wilde echter het terrein niet verlaten. Vervolgens begonnen 30 tot 40 personen zich met de zaak te bemoeien. Zij verhinderden dat de jongen van het terrein gezet kon worden en een badmeester voelde zich zo bedreigd dat de politie werd gebeld. Die ging vervolgens met diverse eenheden met spoed ter plaatse. Volgens een getuige stonden er een stuk of zes politiewagens bij het gemeentelijke zwembad.

Toen de agenten arriveerden, bleek de jongen die in eerste instantie niet weg wilde toch eieren voor zijn geld te hebben gekozen. Agenten gingen nog op het terrein naar hem op zoek maar hij bleek reeds vertrokken te zijn.

Volgens de gemeente Terneuzen wordt de overlast veroorzaakt door een groep jongeren uit België. Om die te weren, is het bad voorlopig alleen toegankelijk is voor abonnementhouders. Wie nu toegang tot het zwembad wil hebben, zal bij de kassa een abonnement moeten kunnen tonen, of via de app laten zien dat een abonnement is aangevraagd. “De registratie van persoonsgegevens van abonnementhouders maken het mogelijk om de openbare orde en veiligheid te waarborgen”, aldus de gemeente.

Vorig jaar zouden Belgische jongeren ook al voor problemen in het zwembad hebben gezorgd. De gemeente installeerde toen een mobiele bewakingscamera en er werd een tijdelijke bewaker ingesteld. Ook ging de politie extra surveilleren.

Naar aanleiding van de nieuwe problemen komt er nu een vast systeem van bewakingscamera’s. Ook worden extra beveiligers ingezet en komt er een extra lifeguard bovenop de huidige formatie. De politie gaat ook dit jaar extra surveilleren en er komt overleg met de Belgische politie over eventuele maatregelen aan Belgische kant.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tio Huisman (1-7-2019 om 10:32)
Ze moeten goed samenwerken en personeel hebben dat overzicht op het geheel heeft en een pitbullmentaliteit heeft en camerabewaking en een pasjessysteem zodat ze hun de toegang ontzeggen. Ook hier hebben ze zo"n golf gehad maar dat is nu voorbij
T. Huisman (30-6-2019 om 18:58)
Het is een golf of een modeverschijnsel met die raddraaiers. Ik heb ook een familielid dat is een raddraaier en gaan er opgefokt naar toe en ouders zijn er even van af en daar moeten ze hun energie in kwijt door het op die manier te verzieken.
Tio Huisman (30-6-2019 om 18:51)
Jammer met die overlast en dat anderen er hinder van ondervinden. In grotere steden hebben ze camerabewaking en een pasjessysteem om hun zo sneller op te sporen na incident en dan komen ze niet meer binnen. Geloof dat ze een databank hebben en dan kijken ze er in en wie daar in staat komt het zwembad niet meer binnen na voor overlast te hebben bezorgd. Ze worden hoer langer agressiever en raddraaiers meenden het voor het zeggen te hebben. Goed overzicht op het geheel want dit is niet leuk meer. Ook hier was dat eens het geval en maakten kleding zoek van badgasten maar dat is nu verleden tijd.
john (30-6-2019 om 15:50)
Ik ben benieuwd wat De heer Vogel hier op te zeggen heeft as maandag op omroep zeeland ,met het programma :Zegt u het maar ; normaal zit hij altijd dat tuig goed te praten ,en kapt hij het gesprek vlug af ,om verder te gaan met een van die maloten die iedere dag aan het woord komen in zijn uitzending
Plausible Denieabillity, politieke wonderwoorden (30-6-2019 om 14:43)
En wat als later blijkt dat een van deze lieve jongens een verkrachting of een terroristische aanval pleegt ? Nou, dat komt het maar goed uit dat we hun identiteit niet hebben kunnen achterhalen. Dan kunnen we niet zeggen, "zie je wel, je stond er bij en keek er naar en deed niets". Maar tot nu toe is elke terrorist of serie verkrachter/moordenaar die in de media komt al lang en breed goede bekende van de overheid, of zelfs bewust vrijgelaten door ze. Dat zegt toch wel wat denk ik. Nee, beter is gewoon je kop in het zand en doen alsof je neus bloedt. Nee, die van een klap op je gezicht in het zwembad natuurlijk...want dat gebeurt toch niet ? nee...
Nico Verheul (30-6-2019 om 13:25)
Maar twee jaar ,????????.