Toch rustige zaterdag bij zwembad Koewacht

Toegevoegd: 29-06-2019, 18.46 uur - Update: 29-06-2019, 19.55 uur

Zeker zes politiewagens gingen op de melding af.
Zeker zes politiewagens gingen op de melding af.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Het is zaterdag rustig gebleven bij het zwembad in Koewacht. Na een post van de politie op social media ontstond vanmiddag wat verwarring maar de politie was vandaag alleen preventief aanwezig en er waren geen nieuwe meldingen, zo benadrukt politiewoordvoerder Alwin Don.

De hondengeleiders van de eenheid Zeeland-West-Brabant plaatsen vanmiddag op Instagram en Twitter dat ze samen met Nederlands en Belgische collega's bij het zwembad waren ingezet vanwege een onrustige sfeer. Het bericht ging gepaard met een foto waarop zeker zes politiewagens te zien waren. Don: "De collega's doelden in het bericht op de situatie eerder deze week. De inzet nu was puur preventief en voor zover bekend hebben er vandaag ook geen incidenten plaatsgevonden."

Eerder deze week kondigde de Terneuzense burgemeester Jan Lonink een pakket maatregelen aan vanwege terugkerende ongeregeldheden bij het openluchtzwembad. Een groep Belgische jongeren zou regelmatig voor problemen zorgen. Woensdag kwam het tot een uitbarsting en hierop besloot de burgemeester alleen nog abonnementhouders toe te laten. Ook werden een extra lifeguard, bewakers en een camerasysteem toegezegd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (30-6-2019 om 22:10)
Daar hebben we voor gekozen, is gewoon een onderdeel van de multiculturele samenleving, een culturele expressie waar we vaker rekening mee moeten gaan houden. Oplossingen zijn er niet in het huidige politieke klimaat. Bidt maar voor wonderen.
D (30-6-2019 om 20:58)
Dit is toch dan gewoon werk geweest voor de oproer politie, zo gebeurt dat ook bij voetbal hooligans, alleen dan zeurt men niet zo over afkomst als dat bepaalde zielepieten hier wel doen. Verdere problemen in de toekomst kan je voorkomen door een kaartje te kopen icm identiteits bewijs. Dat de politie dit toelaat is algemeen bekend om hun onvrede te tonen, aan de regering en Zeeland dankzij bezuinigingen. Maar als je als agent zo je werk laat liggen en het volk aan hun lot overlaat, ben je je functie niet waardig en netzo schuldig aan dit als de daders.
Jan (30-6-2019 om 19:50)
Te veel mensen blijven rationeel op hun oude vertrouwd partij stemmen. En zo blijft het zieke systeem overeind. Het zwembad probleem is nog maar het topje van de ijsberg. Ook de rest van de problemen met deze jongeren schuiven ze zo onder het tapijt. Geloof maar niet dat je dit in Marokko moet flikken. Hier hebben ze vrij spel en zijn ze onaantastbaar, onder het mom van discriminatie.
Straatrecht overtreft NL grondwet (30-6-2019 om 14:26)
Die Lonink is net zo een weekdier als zijn collega uit Eindhoven. Burgers die daar hun recht willen uitoefenen met een demonstratie, hoe onzinnig hun betoog ook is, wordt gewoon hun recht ontnomen door groepjes terroristen waar de politie weerloos tegen is. En ook is het veel goedkoper om dan maar de rechten van burgers te ontnemen en de rechtmatige demonstranten onder politiedwang af te voeren, zogenaamd voor hun veiligheid. Wat dus onomstotelijk bewijst dat het dus onveilig is op straat en zij de orde niet meer kunnen handhaven, maar ze geven wel een vergunning...alsof ze nog controle hebben..maar ja, die tonnen salaris is zoo lekker...
Hoe 25 jongens NL ten val brachten (30-6-2019 om 12:04)
Tja jongens, die gasten weten dat de overheid onmogelijk op kan tegen een groepje van 25 jongeren en daar maken ze gebruik van. De overheid bewijst keer op keer dat ze er op die manier vanaf kunnen komen dus dan krijg je dit. Ondertussen staan alle politieagenten bij dat zwembad, hoe zit het dan met de veiligheid van de rest van Z-V ? Juist, die is er dan niet. Laat anders Edwin Rutte maar komen, die zal die raddraaiers wel ff eigenhandig in elkaar slaan. LMAO. Ondertussen heeft die toch maar mooi de politie nagenoeg wegbezuinigd om honderden miljarden aan het buitenland te kunnen geven.
Het nieuwe normaal van de overheid (30-6-2019 om 11:46)
Nee hoor, niets aan de hand, alleen maar een politiemacht om de orde te bewaren in een pierenbadje in een klein dorpje, maar dat vinden ze blijkbaar normaal. U toch ook ? Ook zie ik dat veel mensen in die gemeente VVD, PvdA en CDA hebben gekozen, bij uitstek de partijen die zwaar leunen op nog veel meer "arbeidsmigranten". En hoe voelt die karma nu ? Zeker de ChristenDA aanhang onder hen mag nu de andere wang toekeren en hun andere dochter laten aanranden want dat blijkt hun masochistische ethos.