Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Badgasten in problemen door vloedgolf

Toegevoegd: 30-06-2019, 20.36 uur - Update: 30-06-2019, 22.04 uur
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het Badstrand in Vlissingen zijn zondagavond verschillende mensen in problemen gekomen door een vloedgolf die werd veroorzaakt door een passerend zeeschip.


Verschillende mensen zouden rond 19.10 uur zijn verrast door de plotselinge vloedgolf en kwamen in het water in de problemen. Meerdere personen zouden water hebben binnengekregen. “Zeker zeven mensen werden het water in getrokken. De meeste mensen konden op eigen gelegenheid het strand bereiken.

Enkele boten werden voor alle zekerheid ingezet. Twee jongens (3 en 5 jr) en een ouder persoon (vermoedelijk een man) zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gerucht dat er gereanimeerd is, lijkt niet te kloppen”, zo vertelt de plitie.

Op het Vlissingse Badstrand zijn al vaker mensen in problemen gekomen door snel terugkerend water na het passeren van zeeschepen op de Westerschelde. Er zijn strenge richtlijnen voor de snelheid van die schepen maar desondanks gaat het elk jaar wel één of meerdere keren mis. Strandwachten proberen badgasten doorgaans bijtijds te waarschuwen en kinderen uit het water te halen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (1-7-2019 om 08:14)
@Lisa Ik denk eerder dat de omstanders de gevaren negeren van het badstrand. Vroeger riepen de oplettende ouders kinderen terug als er een schip lang voer. Tegenwoordig zitten ze enkel nog op een schermpje te kijken.
Jokko van der Sneuk (1-7-2019 om 07:17)
Hier is geen sprake van een Hekgolf, maar van een zuigend effect door waterverplaatsing van het schip dat naar rechts vaart, richting Nollestrand Ik heb de Video gezien op You Tube en komt totaal geen golf af van dit schip. Diepe geul er naast een vlak strand, ideale combinatie....voor dit soort "golven" het blijft vervelend,deze combinatie van onderstroom, getij,die daar erg heftig is..
Natasja (1-7-2019 om 06:19)
Erg jammer dat dit stuk op deze manier geschreven is, dit berust niet op de waarheid. Strandwacht heeft niets gedaan.mijn man en zwager die hebben gehandeld en mensen gealarmeerde pas veel later toen kwam de strandwacht.
Koos P. (30-6-2019 om 23:45)
Ach, de mensen nemen zelf het risico door naar dit strandje te gaan. Ze kunnen ook op een strand gaan liggen waar geen schepen vlak langs varen. Zeeland heeft genoeg veilige stranden.
Lisa (30-6-2019 om 21:58)
Gelukkig zijn er omstanders die ook te hulp schoten..de boot negeerde waarschijnlijk de snelheid
Cookie-instellingen beheren