Weerbericht:
Morgen vooral in het noorden langdurig regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Badgasten in problemen door vloedgolf

Toegevoegd: 30-06-2019, 20.36 uur - Update: 30-06-2019, 22.04 uur
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het Badstrand in Vlissingen zijn zondagavond verschillende mensen in problemen gekomen door een vloedgolf die werd veroorzaakt door een passerend zeeschip.

Verschillende mensen zouden rond 19.10 uur zijn verrast door de plotselinge vloedgolf en kwamen in het water in de problemen. Meerdere personen zouden water hebben binnengekregen. “Zeker zeven mensen werden het water in getrokken. De meeste mensen konden op eigen gelegenheid het strand bereiken.

Enkele boten werden voor alle zekerheid ingezet. Twee jongens (3 en 5 jr) en een ouder persoon (vermoedelijk een man) zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gerucht dat er gereanimeerd is, lijkt niet te kloppen”, zo vertelt de plitie.

Op het Vlissingse Badstrand zijn al vaker mensen in problemen gekomen door snel terugkerend water na het passeren van zeeschepen op de Westerschelde. Er zijn strenge richtlijnen voor de snelheid van die schepen maar desondanks gaat het elk jaar wel één of meerdere keren mis. Strandwachten proberen badgasten doorgaans bijtijds te waarschuwen en kinderen uit het water te halen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (2-7-2019 om 19:32)
Natasja, enkele strandwachten hebben na hun dienst werkkleding vervangen door eigen kleding. Op foto's herken ik een strandwacht die met één van de overspoelde jonge kinderen in zijn armen uit het water komt. Die was al ter plekke toen de vloedgolf er was. Dus schrijf niet te snel iets op hier graag...
bram goeree (2-7-2019 om 18:57)
je weet dat dit daar kan gebeuren dus misschien dat ouders wat beter hadden kunnen opletten .staan waarschuwingsborden en die staan er niet voor niets .wel is het zo dat scheepvaart zich aan de snelheid moet houden ,maar ondanks dit is het altijd de verantwoording van ouders om hun kinderen goed in de gaten te houden zeker op dit stuk strand
Moeder (2-7-2019 om 16:35)
Gelukkig geen zwaar gewonden of doden gevallen... atlantisch pierenbadje: dit was onverwachts, soms haal je dan van schrik adem..
Ton Breijer (1-7-2019 om 16:49)
Ook afgelopen zaterdag waren rond één uur twee hekgolven. Allerlei zaken werden overspoeld. De strandwacht heeft niets gedaan. Vorige jaren waren de strandwachten aanwezig bij de glooiing en floten mensen uit zee. Dit jaar wordt er geen actie ondernomen door de strandwachten. Zij zitten in hun torentje
Atlantisch pierenbadje (1-7-2019 om 16:37)
Ik snap het niet, ik zwom ooit in de atlantische branding bij portugal met torenhoge golven en nog kreeg ik geen water binnen. Zou het niet kunnen zijn dat die mensen gewoon niet kunnen zwemmen en helemaal niet in de buurt van het water zouden moeten komen? Laten we eerlijk zijn, vooral de landrotten uit het westen hebben misschien wel eens een zwembad gezien maar de zee is toch net ff heel anders. Niet dat ik vind dat dit maar moet kunnen maar toch, zo een tsunami was het ook weer niet...Ja, voor kleine kinderen wel, en de ouders hebben toch de waarschuwingsborden wel gelezen ? nee dus...
Anomien (1-7-2019 om 14:41)
Nu krijgt de strandwacht de schuld terwijl deze alleen nog maar per toeval aanwezig waren en niet meer in dienst. Je kan niet van hen verwachten dat zij op 'onbewaakte' tijden het strand en de zee in de gaten houden. Iedereen, en dus elke ouder, weet dat je daar moet uitkijken als er schepen voorbij komen en je kind daar weg moet halen. Knap mens als je de waarschuwingsborden niet ziet... Eigen verantwoordelijkheid is tegenwoordig soms ver te zoeken.