Weerbericht:
Veel zon, landinwaarts ook stapelwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zwemmer verdronken in Oosterschelde

Toegevoegd: 01-07-2019, 19.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHERPENISSE - De hulpdiensten zijn vanmiddag groots uitgerukt na een melding van een vermiste zwemmer in de Oosterschelde bij Scherpenisse. Het slachtoffer is gevonden en overleden.

Rond 16.30 uur werd er melding gemaakt van de vermissing langs de Gorishoeksedijk. Hierna werd de brandweer opgeroepen en rukten er meerdere reddingsboten van de KNRM uit. Twee ambulances en een traumahelikopter stonden enige tijd stand-by.

Met reddingsboten is er gezocht, maar het was een reddingshelikopter die het slachtoffer in het water zag liggen. Deze is rond 18.15 uur aan boord gehaald van een reddingsboot en gelijk gereanimeerd. Er werden wederom twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De politie doet ter plaatse onderzoek en spreekt over een ongeval. Het slachtoffer is een 46-jarige man uit Breda.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750