Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Strafrechtelijk onderzoek naar vloedgolf

Toegevoegd: 02-07-2019, 17.58 uur
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
Het incident vond plaats bij de Boulevard Bankert.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de oorzaak van de vloedgolf in de buurt van Boulevard Bankert in Vlissingen afgelopen zondagavond. Deze werd veroorzaakt door een voorbijvarend schip.


Het incident gebeurde rond 19.10 uur. Zeven mensen werden het water in getrokken. Drie mensen, waaronder twee kinderen raakten gewond. Na het incident zijn nog enkele boten ingezet om te kijken of er nog meer slachtoffers waren, dat was niet het geval.

Twee jongens (3 en 5 jaar) uit Pijnacker en een onbekend gebleven persoon zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De jongens mochten de volgende dag het ziekenhuis verlaten. De ouders doen aangifte bij de politie.

Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door agenten van het politieteam Walcheren en de Landelijke Eenheid , dienst Infrastructuur. Agenten hebben de kapitein van het schip reeds gesproken. Hij wordt op een later moment verhoord. Verder wordt een aangifte opgenomen van de Nederlands-Vlaamse Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit. Ook worden diverse getuigen verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (3-7-2019 om 08:36)
voledig eens met de tot nu toe achtergelaten reacties,mensen moeten nadenken. hoe kan je het bedenken om aangifte te doen tegen een schip(per)? achterlijke figuren die zoiets bedenken
KeeK (2-7-2019 om 19:10)
Zijn helemaal gek geworden die ouders ! Als je in Zeeland gaat zwemmen hangen er vlaggen en zijn er regels bij open water dat weet elke zeeuw.. Hekgolven zijn geen gevaar als je weet hoe ermee om te gaan, bij onderwaartse stroming of zuiging zwem je boven en andersom.. Elke zeeuw weet dit, in de jaren 80 was dat onze hobby man in hekgolven duiken springen super gaaf... Die ouders moeten vervolgd worden omdat ze willens en wetens hun kinderen alleen langs zee laten.. Die schipper is misschien fout maar er hangen toch echt vlaggen als waarschuwing en elke normaal denkend mens weet er bij zeeschepen hekgolven kunnen komen. Ik vind het prachtig dat is juist zee !!!
Piet den Hollander (2-7-2019 om 18:53)
Belachelijk.
Cookie-instellingen beheren