www.hvzeeland.nl

Onderzoek fataal ongeluk Nieuwjaarsnacht

Toegevoegd: 09-07-2019, 23.51 uur

Onderzoek fataal ongeluk Nieuwjaarsnacht
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie doet vanavond en vannacht aanvullend onderzoek naar de fatale aanrijding in de Nieuwjaarsnacht in de Sottegemstraat in Vlissingen.

Een 24-jarige fietser uit Utrecht werd rond 03.20 uur op straat aangereden door een personenauto. Even later crashte bij de Burgemeester van Woelderenlaan een 36-jarige Vlissinger met zijn personenauto. De politie vermoedde dat hij ook de fietser had aangereden maar het onderzoek hiernaar loopt dus nog steeds.

Sinds 20.45 uur is de straat dicht voor al het verkeer. Specialisten doen momenteel een zogeheten validatie-onderzoek. “Dit houdt in dat de snelheid en de bewegingen van de mogelijk betrokken auto worden gereconstrueerd door rechercheurs van de afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA)”, zo laat de politie weten.

Rondom de straat is allerlei meetapparatuur opgesteld. Met een soortgelijke auto als waarmee het ongeluk vermoedelijk plaatsvond zijn verschillende remproeven gedaan. Een auto die ondanks het parkeerverbod nog in de straat stond, is door agenten weggeduwd en op een veilige plaats gezet. Vanavond werden zo'n vijftien mensen van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ingezet.

De politie is overigens nog altijd op zoek naar mensen die destijds wellicht iets hebben gezien maar zich nog niet hebben gemeld. Tips over het ongeluk zijn nog altijd welkom via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via WhatsApp: 06-12207006.