www.hvzeeland.nl

Drenkeling uit zee gered bij Domburg

Toegevoegd: 10-07-2019, 18.23 uur

Drenkeling uit zee gered bij Domburg
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Voor de kust van Domburg is woensdag aan het einde van de middag een drenkeling uit zee gered door redders van de KNRM.

De strandwacht sloeg rond 17.00 uur alarm voor een persoon die in problemen was gekomen. Na de melding werden verschillende vaartuigen van de strandwacht opgeroepen. Ook werden de KNRM-reddingboten Uly uit Westkapelle en Koopmansdank van het station Neeltje Jans opgeroepen. Er werd ook een reddingshelikopter van de Kustwacht opgeroepen maar deze kon éénmaal in de lucht al snel terugkeren. De redders van de KNRM Westkapelle wisten de drenkeling namelijk na twintig minuten te lokaliseren en uit zee te redden.

De man werd vervolgens naar het Badstrand gebracht alwaar bij de strandpost een ambulanceteam gereed stond. Het ambulanceteam heeft de persoon, welke een wetsuit droeg, direct nagekeken vanwege mogelijke onderkoeling. Ook kreeg hij direct thee van de hulpverleners. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Diverse politie-eenheden werden ingezet maar zij konden terugkeren toen de toestand van de man oké bleek te zijn.

Waardoor de persoon precies in de problemen kwam, is niet bekend.