Weerbericht:
Perioden met zon en een lokale (onweers)bui, morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Celstraf voor verkrachten schoonzusje (15)

Toegevoegd: 11-07-2019, 15.43 uur
Celstraf voor verkrachten schoonzusje (15)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 32-jarige D. de P. uit Zaamslag die ervan werd verdacht zijn toen 15-jarige schoonzus regelmatig te hebben verkracht en ontucht met haar te hebben gepleegd, is daarvoor donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.


De P. moet ook 10.000 euro smartengeld betalen (plus rente vanaf 2016 tot het moment van betaling). Verder komt hij onder toezicht van de reclassering te staan en moet hij in therapie. Het vonnis was conform de eis.

Het begon allemaal in 2014 toen De P. vanwege een verhuizing tijdelijk bij zijn schoonouders introk. Zij echtgenote was inmiddels in verwachting van hun derde kind. Vanaf die tijd - tot april 2017 - werd het toen 15-jarige schoonzusje seksueel misbruikt.

Het misbruik begon met goede gesprekken, vervolgens ging het van een zoen naar vrijen en uiteindelijk bijna vijf keer per week seks. 'Verkrachting' volgens de rechtbank, want het meisje werd door De P. dusdanig gemanipuleerd dat ze geen kant uit kon.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (12-7-2019 om 08:09)
Een jaar? Als ik die vader was van dat meisje, zou ik hem opwachten na dat jaar. Echt belachelijk dat is toch geen straf.
Mijn mening (11-7-2019 om 18:06)
10 jaar te kort, van mij mogen ze hem aan een boom te drogen hangen.
KeeK (11-7-2019 om 17:40)
Net als die miljardair viespeuk Epstein ook fout is maar die meiden kwamen zelf toch echt uit eigen beweging voor geld !!! Hoe fout zo'n man ook is en straf verdiend die meiden gaan er moedwillig in mee ! In moslim cultuur gebeurt dit ook en hoe vaak zijn er kindhuwelijken waar nooit iets aan gedaan word ? In andere culturen word er niet over gepraat en alles doodgezwegen maar het gebeurt wel, meisjes zijn niet altijd onschuldig !
KeeK (11-7-2019 om 16:58)
Dus waarom dat meisje geen straf ? Zij ging toch vrijwillig erin mee ? Ik begrijp nooit waarom meisjes als slachtoffer worden gezien die het toch echt zelf gedaan hebben bewust ! In Vlissingen lopen heel veel tiener moeders en op school is er niemand meer maagd vraag maar rond en ze zijn allemaal met volwassen jongens en mannen naar bed gegaan.. Er lopen meiden in Terneuzen en Rotterdam en Goes en Vlissingen van 16 met kinderen rond en dat is ook ongestraft omdat ze niet willen zeggen met wie ze sexueel contact hebben gehad ? Die jonge meiden hebben heel vroeg sex ( helaas ) en die oudere jongens en mannen komen ook overal mee weg ??? Kijk bij Orionis die jonge moeders krijgen geen alimentatie van dat soort mannen, ook meiden zijn fout