www.hvzeeland.nl

Celstraf voor verkrachten schoonzusje (15)

Toegevoegd: 11-07-2019, 15.43 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 32-jarige D. de P. uit Zaamslag die ervan werd verdacht zijn toen 15-jarige schoonzus regelmatig te hebben verkracht en ontucht met haar te hebben gepleegd, is daarvoor donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De P. moet ook 10.000 euro smartengeld betalen (plus rente vanaf 2016 tot het moment van betaling). Verder komt hij onder toezicht van de reclassering te staan en moet hij in therapie. Het vonnis was conform de eis.

Het begon allemaal in 2014 toen De P. vanwege een verhuizing tijdelijk bij zijn schoonouders introk. Zij echtgenote was inmiddels in verwachting van hun derde kind. Vanaf die tijd - tot april 2017 - werd het toen 15-jarige schoonzusje seksueel misbruikt.

Het misbruik begon met goede gesprekken, vervolgens ging het van een zoen naar vrijen en uiteindelijk bijna vijf keer per week seks. 'Verkrachting' volgens de rechtbank, want het meisje werd door De P. dusdanig gemanipuleerd dat ze geen kant uit kon.