Man opgepakt die nog 3 ton moet betalen

Toegevoegd: 12-07-2019, 10.14 uur

Man opgepakt die nog 3 ton moet betalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft donderdagavond in Terneuzen een man aangehouden die de Staat nog een bedrag van ruim drie ton schuldig was.

Agenten van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen gingen samen met medewerkers van het landelijke Team Executie Strafvonnissen (TES) naar het hotel waar de man zich bevond. De man had volgens de politie nog een bedrag van 302.021,- euro openstaan bij de Staat.

"Omdat de man dit geldbedrag niet meteen kon betalen, is hij overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg", zo vertelt de politie. De man moet nu 540 dagen zitten en zal de openstaande vordering(en) alsnog moeten voldoen.

TES
In het Team Executie Strafvonnissen (TES) werken politie en Openbaar Ministerie samen om gevluchte veroordeelden op te sporen. De ondergrens voor executie van vonnissen door het TES ligt op een gevangenisstraf van 120 dagen.

De executie van vonnissen van veroordeelden met een gevangenisstraf minder dan 120 dagen wordt gedaan door de regionale politie. Datzelfde geldt voor mensen met een straf van 120 dagen of meer maar van wie een verblijfplaats in Nederland bekend is.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (14-7-2019 om 19:09)
@ zijn mening, u bent denk ik ook zón leegloper van de maatschappij met een iq van een goudvisje.
Erik (14-7-2019 om 09:21)
@Patricia: Zo weet je meteen hoeveel de Staat geeft om de burgers. Die zijn vaak enkel goed genoeg om als pinautomaat voor diezelfde Staat te fungeren.
Zijn mening (13-7-2019 om 18:31)
Uw mening, Er staat nergens duidelijk waarom dit bedrag betaald moet worden, dus gaat het puur om de verheerlijking dat er iemand een onmogelijk bedrag moet betalen. Het is ook duidelijk dat niemand zich dat afvraagt, want wat maakt het ook uit. Als er maar iemand flink de sigaar is vinden alle andere lezers het helemaal te gek. Dit hele bericht plus de reacties van anderen zijn vreselijk zielig. Zo'n mooie provincie en toch zo weinig IQ
Patricia (13-7-2019 om 08:08)
Kunnen jullie mijn ex ook even oppakken woont ook in Zeeuws Vlaanderen krijg nog 70.000 kinderalimentatie van hem. Als het voor de staat is kan het ook. Als particulier sta je met je rug tegen de muur
wim (13-7-2019 om 07:26)
Hoe bestaat het als je drie ton schuld heeft en dan nog in openbaar komen wat een onverstand om dat nog buiten te komen,maar zo je ziet je kom toch een keer iemand tegen die je aanhoud.
Mijn mening (12-7-2019 om 13:08)
Deze kakkerlakken helemaal leegplukken en ook de kosten van het opsluiten geheel verhalen op dit persoon.