www.hvzeeland.nl

Man opgepakt die nog 3 ton moet betalen

Toegevoegd: 12-07-2019, 10.14 uur

Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie heeft donderdagavond in Terneuzen een man aangehouden die de Staat nog een bedrag van ruim drie ton schuldig was.

Agenten van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen gingen samen met medewerkers van het landelijke Team Executie Strafvonnissen (TES) naar het hotel waar de man zich bevond. De man had volgens de politie nog een bedrag van 302.021,- euro openstaan bij de Staat.

"Omdat de man dit geldbedrag niet meteen kon betalen, is hij overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg", zo vertelt de politie. De man moet nu 540 dagen zitten en zal de openstaande vordering(en) alsnog moeten voldoen.

TES
In het Team Executie Strafvonnissen (TES) werken politie en Openbaar Ministerie samen om gevluchte veroordeelden op te sporen. De ondergrens voor executie van vonnissen door het TES ligt op een gevangenisstraf van 120 dagen.

De executie van vonnissen van veroordeelden met een gevangenisstraf minder dan 120 dagen wordt gedaan door de regionale politie. Datzelfde geldt voor mensen met een straf van 120 dagen of meer maar van wie een verblijfplaats in Nederland bekend is.