KNRM helpt motorjacht twee keer

Toegevoegd: 18-07-2019, 14.26 uur

Het motorjacht op de Westerschelde.
Het motorjacht op de Westerschelde.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De reddingsboot van de KNRM uit Breskens is woensdagavond en donderdagmorgen uitgevaren om een motorjacht in de problemen te helpen.

Het jacht was bezig met een tocht op de Westerschelde als ze in het vaarwater langs Hoofdplaat kort langs de zandbank gaan. Ter hoogte waar het vaarwater in een bocht gaat loopt het jacht aan de grond. De bemanning van het motorjacht besluit om contact op te nemen met de dienst doende schipper van reddingboot Zeemanshoop. Waarop deze via de Nederlandse kustwacht alarm laat maken voor de reddingboot bemanning.

Toen de reddingsboot ter plaatse kwam was er al te weinig water om het jacht veilig los te trekken en werd er in overleg met de bemanning van het jacht afgesproken dat zij wachten op hoog water.

Rond 01:00 uur is het water zo hoog dat het jacht bijna loskomt en de bemanning maakt zich gereed om weer terug naar de thuishaven Breskens te gaan. Op het moment dat het jacht weer drijft en zij terug koers zetten richting Breskens wordt vermoedelijk nog een uitlopende zand rug geraakt en op dat moment geven het roer en de motor de geest. Dit keer wordt er contact met de verkeerscentrale Vlissingen gezocht die op hun beurt via de kustwacht de bemanning van de reddingboot weer alarmeert.

Ter plaatse ligt het jacht bijna op de kant dus er wordt een sleepverbinding gemaakt en de motorboot wordt naar dieper water gesleept. Na een korte sleep wordt de donateur afgemeerd bij een jachtwerf voor reparatie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750