Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Taakstraf voor aanrijden 16-jarige wielrenner

Toegevoegd: 18-07-2019, 19.02 uur
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 32-jarige Roosendaler B. C. is donderdag door de rechtbank in Middelburg na een eis van een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk plus een rijontzegging van vier jaar veroordeeld tot 120 uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar.


Eind juni 2017, reed hij vanuit een oprijlaan van een woning achteruit de weg op en blokkeerde vrijwel het hele fietspad. Een aanrijdende wielrenner, de 16-jarige Jitse Thillo kon hem met een snelheid van 39 km/u niet meer ontwijken en reed vol tegen de bestelbus waarin C. reed.

De jongen liep een dwarslaesie op en zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten zitten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (21-7-2019 om 01:34)
Eis van het OM was ook krankzinnig hoog, snap eigenlijk helemaal niet waarom dit al tot een strafzaak gekomen is. Het was een ongeluk, en het toont wederom aan dat je niet over de fietspad moet scheuren met dergelijke snelheden volstrekt onbeschermd. Wielrenners houden maar al te vaak totaal geen rekening met het overige verkeer, en lappen alle verkeersregels aan hun laars. Daarbij dient men te sporten op een daarvoor bedoelde circuit, en niet op de openbare weg.
John (21-7-2019 om 00:59)
Veel onzinnige reacties hier. Hoe hard een fietser op een fietspad rijdt doet er niet toe, het had ook een bromfietser kunnen zijn met nog hogere snelheid. Dat de fietser niet meer kon ontwijken betekend volgens mij dat de bus dus niet echt langzaam gereden heeft, of voor het achteruitrijden gekeken heeft of er iets op het fietspad aan kwam. Dat je bij het achteruitrijden niets kan zien betekend immers niet dat je dan maar op de gok een fietspad of weg over moet steken. Maar in dit geval zijn er alleen maar verliezers, en alle reacties, ook die van mij, dragen niet bij tot een groter begrip tussen verschillende soorten weggebruikers.
Jay (20-7-2019 om 11:49)
Ik vindt het bizar dat fietsers zo beschermd worden... als ik het zo lees is die wielrenner niet aangereden maar reed hij zelf als een gek zoals de meeste wielrenners vol in de zijkant van de bestelbus... niemand rekent op een fietser die met 40 aankomt. Daarnaast moeten we in Nederland de regels voor die wielrenners strakker aantrekken en meer op toezien... hoe vaak zie je die gekken niet zonder bel als een debiel op de weg terwijl ze op een fietspad horen? Ik weet het dat is een andere discussie maar als een wielrenner aangereden word denk ik dat we toch ook meer en meer naar hun gedrag moeten kijken...
Area51hereiGO (20-7-2019 om 01:10)
Een aantal mensen hier in de reacties heeft geen idee wat recht inhoudt, de bestuurder van dit voertuig heeft nooit de intentie gehad een jongen invalide te rijden. Er zal misschien een klein beetje roekeloosheid geweest maar dat is niet genoeg om iemand jarenlange celstraf op te leggen. De bestuurder in de bus heeft overigens ook een trauma opgelopen neem ik aan. Denk na mensen.
John (19-7-2019 om 21:17)
Gelukkig geen gevangenis straf maar een taakstraf is alsnog teveel. Het is simpelweg een ongeluk waar de wielrenterrorist zelf verantwoordelijk voor is. Hoog tijd dat deze vorm van straatracen verboden wordt en de wielrenterroristen in elk geval zelf verantwoordelijk zijn voor alle schade die ze veroorzaken. Racen doe je op het circuit en niet op de openbare weg!!
AntiGSM (19-7-2019 om 20:23)
@P: ik ondersteun volledig jouw commentaar, ik snap niet dat de andere reageerders zo kortzichtig reageren. Feit is dat de bestuurder van deze bus er niets aan kan doen! Geen uitzicht op het fietspad zoals je duidelijk kan zien! Deze man was niet dronken, er is absoluut niets aan te merken op deze man. Heeft niemand ooit eens een voorrangsfoutje gemaakt? Of een verkeerde beslissing bij geen zicht? Er is ook nog zo'n regel dat je binnen afzienbare afstand moet kunnen stoppen indien er zich iets voordoet en helaas geldt dat dan voor de fietser. Nogmaals verschrikkelijk erg voor deze jongen maar ik kan er ook niet van uitgaan dat iedereen er rekening mee kan houden dat ik veel te hard rijdt op een fietspad.