Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral in de middag af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugslab ontdekt in schuur Rilland

Toegevoegd: 19-07-2019, 09.47 uur
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - De politie heeft vanmorgen vroeg aan de Duivenhoek bij Rilland een drugslaboratorium ontdekt. Er is niemand aangehouden.​


Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk gaat het om een productielocatie voor MDMA, een stof die wordt gebruikt in xtc pillen. In de schuur trof de politie heel veel vaten met chemicaliën aan. Ook werden er ketels gevonden. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn nu ter plaatse om het lab te ontmantelen.

De politie kwam het drugslab op het spoor door betrouwbare informatie. Hierna is gelijk besloten het pand binnen te vallen. Bij de inval zijn geen aanhoudingen verricht. De schuur werd gebruikt voor de productie van drugs, maar ook in de naastgelegen woning wordt onderzoek gedaan.

Ook wordt volgens Van Hooijdonk onderzoek gedaan in de omgeving om te kijken of er drugsafval is gedumpt. Hiervoor zijn op dit moment nog geen aanwijzingen, maar het is wel onderdeel van het onderzoek.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750