Weerbericht:
Sluierwolken, in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dronken autodief aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 21-07-2019, 17.29 uur
Dronken autodief aangehouden na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

HOEK - Afgelopen nacht is een 31-jarige man uit Litouwen op de Innovatieweg bij Hoek aangehouden op verdenking van autodiefstal en rijden onder invloed.

Nadat er informatie is binnengekomen dat een gestolen voertuig door de Westerschelde richting Terneuzen rijdt, wordt direct een politie-eenheid bij de uitgang gezet. Als de verdachte de tunnel uitrijdt wordt hij gevolgd door de wachtende agenten. Bij de afslag Terneuzen wordt de bestuurder bij de rotonde de pas afgesneden door een tweede politie-eenheid.

De man voelt zich echter niet genoodzaakt om te stoppen en geeft vol gas, waarna een korte achtervolging volgt. Als hij zichzelf klem rijdt op het industriegebied bij de Innovatieweg, zet deze zijn vlucht rennend verder.

Omdat het braakliggende gebied is begroeid met hoog struikgewas wordt een politiehond ingezet. Al snel wordt de man opgespoord en aangehouden. De verdachte is voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Dan blijkt dat hij ook flink gedronken heeft (530 ug/l).

Los van de diefstal van het voertuig en het rijden onder invloed heeft de man in ieder geval al drie bekeuringen te pakken: één voor het negeren van een stopteken, één voor het linksom een rotonde oprijden en één voor het geen richting aangeven.

De eigenaar van het voertuig is op de hoogte gebracht dat de auto weer terecht is. De verdachte zit nog vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ko (21-7-2019 om 21:29)
Dronken,in een gestolen auto ,en een vluchtmisdrijf,.Eerst betalen ,en dan het land uitzetten!!