Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraffen geëist voor overval Goes

Toegevoegd: 22-07-2019, 20.30 uur - Update: 23-07-2019, 12.31 uur
Sporenonderzoek bij de flat aan het Colijnhof.
Sporenonderzoek bij de flat aan het Colijnhof.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de 21-jarige C. I. uit Vlissingen en zijn drie jaar jongere makker D. M. celstraffen geëist van 42 en respectievelijk 32 maanden (plus acht voorwaardelijk). De twee stonden terecht voor een overval in een woning in Goes.

Het duo, dat alles heeft bekend, braken op 29 december bij een flat aan het Colijnhof een ruit om vervolgens naar de slaapkamer van het 21-jarige slachtoffer te lopen. M. zette een vuurwapen tegen het hoofd van de bewoner. I. liep naar de kluis waar volgens geruchten heel wat geld in zou moeten liggen. Het bleek inderdaad een gerucht, want de twee verlieten met niet meer dan een paar euro de woning.

Kort na de overval konden de twee op basis van een nauwkeurig signalement in Vlissingen worden aangehouden. Volgens I. en M. was een derde verdachte, de 21-jarige N. R. uit Middelburg, de kwade genius achter het plan van de overval. Hij bleef bij de uitvoering van de overval buiten beeld omdat hij nog met een enkelband liep en dus niet te dicht bij de woning kon komen. R. staat op een later moment voor de rechter.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750