TBS vanwege poging doodslag vriendin

Toegevoegd: 23-07-2019, 13.57 uur

TBS vanwege poging doodslag vriendin
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geheel conform de eis van de officier van justitie heeft de Middelburgse rechtbank dinsdag de 37-jarige C. van der S. uit Goes is dinsdag tbs met dwangverpleging opgelegd. De rechtbank achtte bewezen dat Van der S. zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging plus een poging doodslag op zijn vriendin.

De vriendin ontdekte op Van der S.' laptop dat hij met een andere vrouw het 'een en ander uitvoerde'. Toen Van der S. vervolgens vond dat de vriendin zijn mobieltje had gestolen, werd hij woest en eiste hij dat ze het toestel aan hem terug zou geven. Hij pakte haar in oktober 2018 bij de keel en gaf haar de nodige trappen richting het hoofd. Bij het afweren van die trappen brak ze haar pols.

Het vonnis was conform de eis. Officier van justitie Linda van den Oever ging er bij die eis vanuit dat Van der S. zijn partner niet met opzet van het leven probeerde te beroven, maar dat hij door de trappen en het dichtknijpen van de keel toch het risico nam dat ze door mogelijk hersenletsel zou kunnen komen te overlijden. Ofwel de zogeheten voorwaardelijke opzet.

Van der S. was al eens eerder veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TT (23-7-2019 om 19:50)
Lekker heeeel lang vastzetten deze gestoorde. Tot twee keer toe TBS krijgen, daar heeft deze samenleving verder niks aan. 'Spreekwoordelijk; 'Sleutel weggooien', van de kleine koude cel waarin hij thuishoort.