Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Fatale aanvaring bij strand Zoutelande

Toegevoegd: 23-07-2019, 17.17 uur - Update: 23-07-2019, 18.01 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Voor de kust van Zoutelande is dinsdagmiddag iemand zwaargewond geraakt bij een aanvaring op zee en vervolgens overleden. Dat heeft de politie bevestigd.


De melding van het incident kwam rond 15.20 uur binnen bij de hulpdiensten. Volgens de politie zouden een speedboot en een rubberboot met elkaar in botsing zijn gekomen. Zowel de strandwacht als de ambulancedienst en de politie schoten te hulp. Vanuit Rotterdam ging de traumahelikopter te plaatse. Deze landde rond 16.00 uur op het strand.

De hulpverleners verzamelden zich bij de hoofdpost van de strandwacht bij de Langstraat. Daar werd ook het slachtoffer naartoe gebracht. Ondanks de inzet van de diverse hulpverleners is het slachtoffer ter plaatse overleden. Het gaat om een 15-jarig meisje uit Neer (Limburg). In eerste instantie meldde de politie dat het slachtoffer een 20-jarige man was, maar dat blijkt dus niet te kloppen.

De politie onderzoekt het ongeluk. De bestuurder van de speedboot is door de politie aangehouden. De boot is door de politie in beslag genomen en meegenomen op een trailer. Voor getuigen van het incident is Slachtofferhulp geregeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hun ziel verkocht aan de duivel (27-7-2019 om 14:05)
@ kees, helaas heeft gemeente vlissingen en omliggende gemeente besloten dat de toeristen het leuk vinden om tot op het strand te mogen varen net zoals enorme zeeschepen toegestaan worden levensgevaarlijke snelheden te varen op een steenworp van de boule in vlissingen waar ze dan kinderspeeltoestellen neerzetten omdat ze blijkbaar kinderen op dat strand willen.. Het zijn de bestuurders die dit opleggen, en dus persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de doden. Hun argument ? winstmarges voor de toeristen en scheepvaartsector. mijn mening ? die worden gewoon omgekocht.
Guinievere (27-7-2019 om 12:02)
@ arthur, net als in een zwembad in zeeuws vlaanderen is het inderdaad, als je met veel komt staat de overheid met hun regeltjes in hun hemd. Mooie praatjes die geen inhoud hebben. de overheid heeft hun taak van authoriteit zelf verzaakt dus hoeven we er niet meer aan mee te doen ook.
Leon (26-7-2019 om 18:01)
Afschuwelijk wat er gebeurt is met de speedboot die een 15 jarig meisje het leven heeft gekost , wat ik veel lees hoe kan zo iemand dit doen dat is een reactie uit emotie , begrijpelijk en uit gevoel . Maar er zijn mensen die allemaal wel weten gelet op hun reactie , maar is het dikwijls niet zo dat men de "dader" graag ondereen vergrootglas legt en men zichzelf door een Rose bril bekijkt , ik denk weleens leg jezelf eens onder een vergrootglas misschien dat je van je zelf schrikt . Natuurlijk is dit afschuwelijk in de eerste plaats voor de nabestaanden maar ook de '''dader" heeft dit echt nooit gewild .
Arthur (25-7-2019 om 20:23)
Afgelopen maandag was ik op het strand Neeltje Jans (gem.Veere) er waren zeker 50 kitesurfers bezig , en die waren niet allemaal even goed. Het was best goed opletten in het water als zwemmer, en al helemaal niet ontspannen liggen daar op het strand. Volgens de borden aan het begin van het strand is kitesurfen verboden tussen 15 mei en 15 september. Ik heb er melding van gemaakt bij de politie maar die heb ik die middag niet meer gezien en verder ook niks meer over gehoord. Nog wel een auto van de reddings brigade over het strand zien rijden maar die doet ook niks. Het lijkt er op dat als je maar met veel komt je alles kan doen op het strand. Gemeente Veere wilt u uw regels handhaven aub!
VdVonck (25-7-2019 om 12:11)
Speedboot? Gewoon iemand die 1000 euro heeft uitgegeven. Dit soort bootjes moeten zeker worden geweerd. Iedere mafketel kan zo'n goedkoop stuk ellende aanschaffen. Zelf ook vaak genoeg bijna zo'n marketen in de zijkant gehad!
Kees (24-7-2019 om 16:00)
@Jan, bij de meeste stranden moet je ingevolge de apv minimaal 200 m uit de wal blijven met gemotoriseerde vaartuigen en is het verboden aan te landen. Maakt het ook voor strandwacht overzichtelijk en voor iedereen veiliger. Ook kitesurfers (snelle sport) gescheiden houden van zwemmers. Is op de weg niet anders. Ik weet niet hoe het mbt dit incident zit maar bij zoiets helaas alleen verliezers. Dus als het veiliger kan, zeker doen.
Cookie-instellingen beheren