Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte speedbootdrama vandaag gehoord

Toegevoegd: 24-07-2019, 13.38 uur
Hulpverleners bij de strandwachtpost in Zoutelande gisterenmiddag.
Hulpverleners bij de strandwachtpost in Zoutelande gisterenmiddag.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De politie heeft vanochtend de bestuurder van de speedboot gehoord die gisteren betrokken was bij het dodelijk ongeluk voor de kust van Zoutelande. Het gaat om een 33-jarige inwoner van de gemeente Veere, zo meldt de politie.


Het slachtoffer, een 15-jarig meisje uit het Limburgse Neer, zat rond 15.15 uur in een rubberbootje toen dit werd overvaren door de speedboot. De bestuurder van de speedboot is direct na het ongeval met het rubberbootje naar de kant gevaren.

Op het strand is het bewusteloze meisje door omstanders opgevangen en gereanimeerd. Op de strandwachtpost bleek het meisje te zijn overleden. De bestuurder werd na het incident meegenomen naar een politiecellencomplex. Daar is hij vanochtend gehoord door agenten van de Landelijke Eenheid van de politie. Die heeft het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk namelijk overgenomen.

"Bij de Landelijke Eenheid zitten specialisten op het gebied van ongevallen op het water", zo legt de politie uit. Agenten van de Zeeuwse politie hebben diverse getuigen gehoord. De gespreksverslagen hiervan worden bij het onderzoeksdossier van de Landelijke Eenheid gevoegd. Uitsluitsel over de toedracht van het ongeluk zal naar verwachting nog enige tijd duren, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cees (24-7-2019 om 19:01)
dat word een taakstrafje waardchijnlijk
Cookie-instellingen beheren