Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Waterlek Zeeuws-Vlaanderen gelokaliseerd

Toegevoegd: 25-07-2019, 11.55 uur - Update: 25-07-2019, 16.24 uur
Waterlek Zeeuws-Vlaanderen gelokaliseerd
© Foto: DNWG (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - Waterbedrijf Evides dat sinds gisteren in Zeeuws-Vlaanderen op zoek was naar een groot waterlek, heeft het lek gelokaliseerd en gedicht. Het lek zorgde ervoor dat in Hoek en omgeving sprake was van een verminderde druk in de drinkwaterleidingen.


Evides berichtte vanochtend dat ergens in het gebied tussen Philippine en de Braakmankreek tot aan Kloosterzande en Hulst een groot lek moest zijn. Gisteren en vannacht was al uitgebreid gezocht maar het bleef onduidelijk waar het lek zich precies bevond.

Vannacht werden ook al drone-teams van de brandweerregio's Rotterdam-Rijnmond en Midden- en West-Brabant ingezet maar dat leverde niet de locatie van het lek op. Het waterbedrijf vloog vanochtend met een helikopter en zag daarbij bij de Hasjestraat in Hoek een akker waarop veel water stond. Hier bleek de lekkage zich te bevinden. Het lek is inmiddels gedicht en de leiding wordt gerepareerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (25-7-2019 om 13:15)
Gewoon de politie helikopter inzetten met de warmte beeld camera.