Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 38 km

Grote brand tarweveld Nieuwerkerk

Toegevoegd: 25-07-2019, 16.00 uur - Update: 25-07-2019, 16.22 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWERKERK - In Nieuwerkerk is een graanveld van circa 3.000 vierkante meter afgebrand. Er werd opgeschaald naar grote brand.


De eerste melding van de brand bij de Oude Nieuwlandseweg kwam rond 14.10 uur binnen. Er werd toen gemeld dat zo’n 50 vierkante meter in brand stond. Er werd echter al snel opgeschaald en volgens de Veiligheidsregio Zeeland werden in totaal vier blusvoertuigen en twee waterwagens ingezet. Een boer heeft geholpen door water uit een giertank op het tarweveld te sproeien.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabij gelegen loods. Er kwam al snel veel rook vrij, welke over Nieuwerkerk trok. Omwonenden werd geadviseerd ramen, deuren en ventilatie gesloten te houden. Rond 15.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er moest toen nog wel worden nageblust.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alvin (29-7-2019 om 17:44)
je kan beter een ploeg pakken i.p.v. een watertank.
Cookie-instellingen beheren