Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 26 km

Zeilboot vol coke: Huiszoekingen N-Beveland

Toegevoegd: 25-07-2019, 17.47 uur
De drugs bevonden zich aan boord van deze boot.
De drugs bevonden zich aan boord van deze boot.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft eerder deze maand huiszoekingen gedaan in Colijnsplaat en Kortgene na de vondst van maar liefst 500 kilo cocaïne op een zeilboot die vanuit Zuid-Amerika onderweg was naar Europa.


Volgens de politie deden hun Spaanse collega's onderzoek naar de smokkel van verdovende middelen met behulp van recreatieve vaartuigen. Dit leidde bij de Azoren tot de onderschepping van de bewuste zeilboot. De onderschepping werd op verzoek van Spanje door de Portugese politie uitgevoerd. Aan boord van het zeiljacht werden een 53-jarige man uit Amsterdam en een 41 jarige Est die in Almere woont, aangehouden.

Dezelfde avond nog doorzochten rechercheurs in Nederland op verzoek van de Spaanse autoriteiten zeven panden in Almere, Amsterdam (4), Colijnsplaat en Kortgene. Tijdens deze doorzoekingen werden diverse goederen in beslag genomen die volgens de politie van belang zijn voor het onderzoek in Spanje.

In het kader van hetzelfde onderzoek werden, op verzoek van de Spaanse autoriteiten afgelopen dinsdag nog twee andere verdachten aangehouden in Nederland. Dit zijn een 35-jarige man uit Amsterdam met de Engelse nationaliteit en een 53-jarige man uit Nederland, wiens woonplaats niet nader bekend is gemaakt. Beiden zijn in afwachting van hun overlevering aan Spanje in bewaring gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Farmaindustrie (26-7-2019 om 15:47)
@keek simpele wietrokers xD xD xD jij bent wel heel slim zeg wow! Ook te zien aan je nederlands ... Iedereen in dit land word in Ze REET genaaid .. 65 procent gaat naar de belasting ... Raar he dat er criminaliteit komt ...(nood breekt wet)... Trouwens wel is de docu gezien de Nederlandse cocaïne fabriek..... Kijk maar is ff Gr
Arie (26-7-2019 om 13:54)
@Kees Je moet volgen jou de criminelen dus zoeken in de kleinste dorpjes, en in Dubai. Ik denk dat je de politie hiermee enorm hebt geholpen!
Bram (26-7-2019 om 08:46)
@mijn mening, zo lang echt al zo lang zijn ze bezig met de war on drugs. 1000den mensen dood intussen. En dan kom jij hier de wijsneus uithangen met een sleutel tot succes. Word wakker drugs rules the world en dit zal nooit stoppen. Ze in Nederland niet want hier zijn de straffen om te lachen en de gevangenis beter dan gemiddeld buitenlands hotel. Sleutel tot succes, nou succes er mee.
Mijn mening (25-7-2019 om 21:09)
Laat ze dan ook lekker hun straf uitzitten in spanje!!! Denk dat je daar de straf in z'n geheel mag uitzitten. Goeie samenwerking tussen landen is naar mijn mening de sleutel tot succes in de strijd tegen zulke lui.
KeeK (25-7-2019 om 19:04)
Nedrland weet helemaal niks, Politie snapt er ook niks van hier, zelfs simpele wietrokers kunnen hier ongestraft autorijden wanneer word je nu gecontroleerd ? Spaanse Polite komt erachter dat hier drugsdealers zitten echt om te janken dat onze Polite gewoon totaal niks weet en er geen hout van snapt.. Je moet geen ferrari's en dure villa's zoeken maar de simpelste uitkeringstrekkers zijn de grootste drugsdealers en in de kleinste dorpjes moet je ze zoeken.. Het zijn niet allemaal witteboord crimineeltjes hier dat snappen wij zelfs nog, de Mokro mafia kan Polite ook niet aan zeker omdat er niemand Arabisch kan en de cultuur niet kennen.. Ze plegen hier allerlei feiten en gaan vervolgens Chill'n in Dubai zonder ook maar een uitleveringsbevel
Cookie-instellingen beheren