Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 93 km

Strandwacht blust duinbrand bij Domburg

Toegevoegd: 26-07-2019, 20.05 uur
De strandwacht heeft het brandje geblust.
De strandwacht heeft het brandje geblust.
© Foto: Jordan Pinas
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Snel ingrijpen door strandwachten heeft vrijdag in Domburg voorkomen dat een duinbrandje zich verder kon uitbreiden.


De brandweer van Domburg werd rond 13.40 uur naar duinovergang Watertoren West gestuurd omdat hier brand zou woedden in de duinen. De ploeg van Domburg kon niet uitrukken en daarom werden rond 13.45 uur de collega's van Oostkapelle met spoed ter plekke gestuurd.

In de tussentijd waren echter al verschillende strandwachten op de brand afgegaan. Zij zetten brandblussers in en gebruikten ook zand om de vlammen te doven. De brandweer hoefde zodoende alleen nog een nacontrole te doen en uitbreiding kon worden voorkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de rambam (27-7-2019 om 12:12)
Laat mij raden geen bevelvoerder of chauffeur, geweldig zo'n veiligheidsregio die alles onmogelijk maakt. Zelfs doden en zwaar gewonden versoepelen ze de regels niet. Als het hun eigen vrouw of kind zou zijn. Hoe noemen ze zoiets? misschien Log en bureaucratisch apparaat??
Jose (26-7-2019 om 23:07)
Laat mij raden waarom de brandweer Domburg niet kon uitrukken. Geen bemanning voor de wagen waarschijnlijk. Een trieste zaak.
Cookie-instellingen beheren