Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNMI: Kans op blikseminslag en windstoten

Toegevoegd: 26-07-2019, 20.25 uur
KNMI: Kans op blikseminslag en windstoten
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft code geel afgekondigd vanwege de kans op onweersbuien. Deze zouden vanavond over de provincie trekken.

Volgens het KNMI geldt de waarschuwing tot 23.00 uur en moet rekening worden gehouden met onweersbuien die gepaard gaan met windstoten van circa 60 kilometer per uur. Er kan ook hagel vallen en ook kan in korte tijd veel regen vallen. In Brabant is al sprake van dergelijke buien. Deze hebben ook al voor problemen gezorgd. Het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd bijvoorbeeld een tijdje stilgelegd.

De meteorologische dienst zegt ook dat er kans is op blikseminslag. "Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen", zo luidt het advies.

Het KNMI handhaaft overigens voor Zeeland ook nog tot morgenochtend code oranje vanwege de hitte. Tot de nacht van zaterdag op zondag geldt hiervoor vervolgens code geel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
code zwart voor normaal weer (27-7-2019 om 14:48)
code geel, code oranje... het is 19,6 graden, bewolkt en een beetje regen. een normalere zeeuwse zomerdag bestaat gemiddeld volgens de knmi statistieken niet.
KNMOngeschikt (27-7-2019 om 08:35)
Dat het KNMI de code oranje voor de hitte in zeeland handhaaft geeft maar weer eens mooi aan dat ze er niets van bakken en die waarschuwingen voor regen gewoon ook wel KUL zullen zijn. Waarom zijn alle overheids betaalde diensten allemaal zooi amateuristisch en onprofessioneel ? Is dat de ambtenaren klasse die boven de rest van de wereld denkt te staan alleen omdat ze ambtenaar zijn soms ? tijd dat de overheid zich eens waardig gaat tonen en tenminste probeert het nivo van de burgermaatschappij bij te houden, maar daar heb ik geen vertrouwen in na generaties slappe incompetente ongeschikten als ambtenaar. en daarom gaat dit land naar de klote, arrogantie , graaicultuur en machtsmisbruik door ambtenaren/overheid