Man probeert agent te wurgen Scherpenisse

Toegevoegd: 27-07-2019, 10.29 uur

Man probeert agent te wurgen Scherpenisse
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SCHERPENISSE - Vrijdagavond is in Scherpenisse een man aangehouden vanwege huiselijk geweld. Tijdens de aanhouding werd de man gebeten door een politiehond en probeerde hij een agent te wurgen.

De politiemeldkamer kreeg rond 21.30 uur een melding dat een man in een woning aan de Burgemeester Bouwensestraat vernielingen pleegde. In het huis waren enkele mensen doodsbenauwd. De man zou namelijk ook een mes bij zich hebben.

Diverse politie-eenheden spoedden zich naar Scherpenisse. Dat gold ook voor een hondengeleider met een politiehond. Toen de eerste agenten arriveerden kwam een vrouw de voordeur uit. Zij rende weg en werd gevolgd door een man die onder het bloed zat. Agenten wilden hem aanhouden maar hij bleek niet van plan om mee te werken.

De man pakte een agent vast en het tweetal belandde op de grond. De man probeerde de agent te wurgen. Andere agenten probeerden de man los te halen, maar dat lukte niet. Toen de man ook niet reageerde op de aanwijzingen van de hondengeleider beet politiehond Cooper gericht in het been van de man. Hierop liet de man de agent los en kon hij worden geboeid.

De 35-jarige man uit Scherpenisse liep bijtwonden op aan zijn been. Hij werd naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht. Daar is hij behandeld door ambulancepersoneel. Hierna is hij de man verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast.

De agent deed aangifte van poging tot doodslag. Hij liep enkele lichte verwondingen op. "Als de man naar de politie had geluisterd, was dit allemaal niet gebeurd", aldus de geschrokken agent in een persverklaring. "Zo zie je maar weer dat het werk van de politie onvoorspelbaar is en dat één aanhouding zomaar je leven kan veranderen. Ik ben blij dat dit niet gebeurd is."Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (28-7-2019 om 10:09)
Allereerst wenst ik de Agent veel sterkte toe. Je zal het maar meemaken dat zo'n imbiceel je probeert te wurgen. Jammer dat die hond niet eerder mocht ingrijpen.Dat ze deze rand figuur nog behandeld hebben was niet nodig geweest. Het is te hopen dat de Rechter het ook ziet, Als poging tot moord.
Jan Willem Hajee (27-7-2019 om 11:11)
Cooper heeft wat mij betreft iets heel erg lekkers verdiend. Het bewijst eens te meer hoe trouw herders aan hun baas zijn.