Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Man opgepakt na achtervolging Middelburg

Toegevoegd: 27-07-2019, 13.21 uur
De aanhouding vond plaats bij de Beenhouwerssingel.
De aanhouding vond plaats bij de Beenhouwerssingel.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond in Middelburg na een achtervolging een 22-jarige man aangehouden die al langer werd gezocht. Omstanders schoten de politie te hulp.


Rond 21.45 uur zag een agent, die zich in vrije tijd in het centrum van de stad bevond, een bekende crimineel. Het was hem bekend dat deze man nog door de politie werd gezocht, onder andere voor een vernieling van een auto in april in Middelburg. Omdat deze 22-jarige man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het de politie nog niet gelukt hem aan te houden. De agent tipte zijn collega's en diverse politie-eenheden reden richting het centrum van de stad.

Terrasstoelen
Op de Langeviele zagen agenten de man op een fiets rijden. Ze stapten uit de politieauto en riepen dat hij moest stoppen. Hij reed harder door richting de Langevielebinnenbrug en de agenten zetten al rennend de achtervolging in. Ze wisten hem vast te pakken maar de man wist desondanks te ontkomen. Enkele omstanders gooiden terrasstoelen naar de man. Hij kwam hierdoor ten val maar wist ook dit keer te ontkomen.

Op de Beenhouwerssingel werkten agenten de man uiteindelijk op de grond. Hij probeerde hierbij met geweld te ontsnappen, maar dat was tevergeefs. De man werd geboeid en voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast.

Tijdens zijn vlucht gooide de man allerlei spullen weg. Een burger hielp de politie nog om twee zakjes met wit poeder uit het water te vissen. De politie onderzoekt nog of het om drugs gaat. Ook de andere weggegooide en teruggevonden spullen worden onderzocht.

Huiszoeking
Later op de avond werd nog in een woning aan de Buitenhovelaan gezocht, omdat het vermoeden bestond dat de man daar wel eens verbleef. In deze woning werden een vuurwapen en patronen gevonden. Tevens werd cocaïne aangetroffen. Deze zaken werden ook in beslag genomen..


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (28-7-2019 om 14:59)
Als je de berichten in de media leest moet je helaas constateren dat het in Middelburg steeds erger wordt met de criminaliteit en ze hard op weg zijn Vlissingen in te halen. Net als in dit bericht voert het spoor vaak naar Dauwendale en bepaalde delen van Zuid.Hoe is het mogelijk dat de rotte appels, die het verpesten voor de rest van de mensen die voor het grootste deel van goede wil zijn, een woning toegewezen krijgen. De politie, gemeente en woningbouwverenigingen weten precies waar deze rotte appels zich bevinden, jammer dat men niet van tevoren ingrijpt en de te softe wetgeving hiervoor aanpast.