Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
36 files van totaal 122 km

KNRM trekt vastgelopen jacht los

Toegevoegd: 27-07-2019, 13.31 uur
Het jacht was door een krabbend anker heel langzaam aan lagerwal geraakt.
Het jacht was door een krabbend anker heel langzaam aan lagerwal geraakt.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - De KNRM-reddingboot 'Oranje' is vrijdagavond uitgevaren voor een jacht dat aan de grond was gelopen bij boei VK7 op het Veerse Meer.


Het jacht was door een krabbend anker bij Kamperland heel langzaam aan lagerwal geraakt. Toen de opvarenden hun tocht rond 19.45 uur weer wilden vervolgen, bleek het niet mogelijk om op eigen kracht te kunnen vertrekken. Hierop moesten de schipper en zijn vrouw, volgens de KNRM al jarenlang trouw donateur van de reddingsorganisatie, voor het eerst in hun leven gebruik maken van diezelfde hulpdienst.

"Nadat er een opstapper was overgestapt en de sleepverbinding gemaakt was, moesten bijna alle 453 pk’s van de reddingsboot worden aangesproken om het jacht in beweging te krijgen", zo laat de KNRM weten. Toen het jacht éénmaal los was en er nog een controle was uitgevoerd, kon het 15 meter lange jacht zijn reis vervolgen. De KNRM laat overigens weten graag nog even in contact te komen met de schipper van het jacht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren