Weerbericht:
In het noordwesten kans op lichte regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 68 km

Westerscheldetunnel N62 dicht na ongeval

Toegevoegd: 29-07-2019, 11.15 uur - Update: 29-07-2019, 17.25 uur
De Westerscheldetunnel is in beide richtingen dicht.
De Westerscheldetunnel is in beide richtingen dicht.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

HOEK - Op de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Hoek is vanmorgen een ongeval gemeld. De Westerscheldetunnel was na het ongeval in beide richtingen afgesloten.


Het ongeluk is rond 11.00 uur gemeld in de Oostbuis richting Zuid-Beveland. Naast de ambulancedienst werden ook brandweerploegen vanuit zowel Zuid-Beveland als Zeeuws-Vlaanderen opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is het ongeluk gebeurd in de Westerscheldetunnel zelf.

In de tunnelbuis schaarde een personenauto met caravan. Deze kwamen op hun kant terecht. Er werd een vloeistoflekkage gemeld maar het blijkt te gaan om een lekkage van koelvloeistof. De brandweer is daarom niet meer nodig.

Wel werd de tunnel in beide richtingen afgesloten. Rond 11.35 uur ging de buis richting Terneuzen weer open. Rond 12.45 uur kon ook de buis richting Borssele weer worden vrijgegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (30-7-2019 om 06:37)
Kan mij iemand uitleggen waarom er twee tunnelbuizen gesloten worden omdat er een caravan omver was gevallen ,wij hebben er anderhalf uur voor gestaan ,dit is gewoon niet nodig hou dan een tunnelbuis open ,dat bespaart veel geld en ellende
Cookie-instellingen beheren