Weerbericht:
Vannacht in het noorden nog een bui. Dinsdag overdag stevige (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder speedboot had te veel gedronken

Toegevoegd: 29-07-2019, 20.42 uur
De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het ongeval.
De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het ongeval.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

ZOUTELANDE - De bestuurder van de speedboot die vorige week dinsdag betrokken was bij het dodelijk ongeluk voor de kust van Zoutelande had te veel alcohol op ten tijde van het ongeluk. Dat meldt het Openbaar Ministerie.


De 33-jarige man uit Koudekerke wordt onder meer verdacht van het veroorzaken van het beschadigen van een ander vaartuig met de dood tot gevolg en het varen met te veel alcohol op. Het gaat volgens het OM om 225 ugl, terwijl maximaal 220 is toegestaan.

Bij de botsing tussen een speedboot en een rubberboot voor de kust van Zoutelande kwam een 15-jarig meisje uit Neer (Limburg) om het leven. De bestuurder van de speedboot is direct na het ongeval met het rubberbootje naar de kant gevaren. Daar hebben omstanders en vervolgens ambulancemedewerkers geprobeerd het bewusteloze meisje te reanimeren. De hulp mocht niet baten, het meisje overleed aan haar verwondingen.

De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt het ongeval. Vorige week gaf een woordvoerder aan dat dat mogelijk nog weken gaat duren. De bestuurder van de speedboot werd na meteen het ongeval aangehouden. De familie van het slachtoffer was op de hoogte gebracht voor de man werd vrijgelaten. Hij moet te allen tijde beschikbaar zijn voor de politie, omdat hij verdachte is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Cijsouw (6-8-2019 om 21:41)
De door omstandigheden uitgestelde meting verdoezelt het werkelijke promillage. Slimme jongens die advocaten.
Verkeerde conclusie (5-8-2019 om 20:19)
Vandaag 5 augustus lees ik de krant dat speedboot driver toch (net) niet te veel had gedronken! Jammer dat daar niet zoveel bekendheid aan wordt gegeven. Positief nieuws is schijnbaar niet belangrijk.
P (30-7-2019 om 11:17)
@Kees, de verdachte wordt niet veroordeelt voor zijn drank maar voor zijn daad, en dat is de dood van een 15 jarige vakantie ganger.
Ome Kees (30-7-2019 om 09:50)
Inderdaad een kleine overschrijding van het limiet, maar wel 225 ugl in het bloed. Voor de nabestaanden maakt dit geen verschil. Geen alcohol op achter welk stuur dan ook, ook al is dat hier misschien niet de oorzaak. Voor iedere betrokkenen: STERKTE.
Ria (30-7-2019 om 08:17)
Kees het is zo ga nooit met alcohol achter het stuur van wat dan ook er is wel een jong iemand overvaren en die komt nooit meer terug terwijl hij straks weer verder kan met een milde straf zoals dat hier in Nederland gaat.
jan (30-7-2019 om 07:46)
5 ugl. knap dat ze dat kunnen meten. het blijft heel erg, maar moet dat zo opgeblazen worden?
Cookie-instellingen beheren