Strandwacht Sluis: 25 onwelwordingen op 1 dag

Toegevoegd: 30-07-2019, 12.16 uur

Strandwacht Sluis: 25 onwelwordingen op 1 dag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het warme weer van donderdag heeft de strandwacht aan de kustplaatsen van de gemeente Sluis veel werk opgeleverd. Er waren maar liefst 25 onwelwordingen op één dag. Dat meldt Reddingsbrigade Nederland in een persbericht.

Op een gegeven moment waren er zelfs vijf onwelwordingen tegelijkertijd. Er werd ook nog gezocht naar vijf vermiste kinderen en er was een melding van een drenkeling. Verder kwamen de strandwachten in actie vanwege acht personen die in natuurgebied Het Zwin moesten worden gered omdat ze ingesloten raakten door opkomend water.

In totaal moest zeven keer een ambulance worden opgeroepen. Voorzitter Harm Roetert van de Groninger Reddingsbrigade, senior lifeguard én operationeel commandant bij Strandwacht Sluis (Zeeuws-Vlaanderen): “In één geval was er sprake van een hitteberoerte; dat was kantje boord. Samen met die drenkeling waren dat wel de ergste incidenten. Verder nog heel veel kleine EHBO-acties”.

Volgens Roetert was het extreem druk. “Ik heb echt het gevoel dat het in mijn elf jaar als lifeguard nog nooit zo druk was. We bleven met alle collega's van melding naar melding gaan.''Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (31-7-2019 om 09:08)
Als de massa doordraait door een beetje warmte gebeuren de vreemdste dingen.......
bram (31-7-2019 om 04:39)
Helaas, het lijkt er op, nemen mensen met heel veel warm weer, gewoon teveel risico's. Grenzen aan het vermogen zijn dan ook helaas bij vele mensen niet bekend. Is het verrekte warm of heet, hou dan gewoon je gemak. Zoek, als je er niet tegen kunt gewoon de schaduw op, kruip wat mij betreft de vriezer in, maar hou je gemak !! En op het water hier voor de kust, moet je geen fratsen uithalen. Onze "zee" is gewoon keihard! Maak je fouten, dan ga je voor de bijl !! Veel vakantiegangers begrijpen dit helaas niet. Er is maar 1 gouden regel: aanpassen aan de omstandigheden.
Moeder (30-7-2019 om 16:42)
Als het bijna 40 graden in de schaduw is, hoor je niet oo het strand, zéker niet in de zon, maar überhaupt niet. Veel te heet voor de mens en vragen om problemen. Niettemin sterkte en beterschap. Want ík maak ook weleens een fout, al is het dan niet deze...