Weerbericht:
Eerst enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraf geëist voor mishandelen vrouwen

Toegevoegd: 31-07-2019, 19.46 uur
Celstraf geëist voor mishandelen vrouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dat de 30-jarige J. van den B. uit Wilhelminadorp in de nacht van 18 juni 2016 een jonge vrouw zou hebben verkracht kon officier van justitie Wilfried Suijkerbuijk niet bewijzen, maar voor mishandeling had hij meer dan voldoende bewijs.

Voor het mishandelen van een andere jonge vrouw, een jaar later gold dat eveneens. Daarvoor eiste hij tegen Van den B. een gevangenisstraf van act maanden plus nog een acht maanden voorwaardelijk als stok achter de deur. Ook zou hij de beide dames in totaal een schadevergoeding van ruim 25.000 euro moeten betalen. 

Op die avond in juni 2016 had Van den B. zich tijdens het stappen in Goes ladderzat gedronken en reed met de jonge vrouw naar zijn woning. Daar werd nog wat gebabbeld en nog wat gedronken. Vervolgens reden ze naar de Zeedijk bij Wilhelminadorp en kregen ze een woordenwisseling.

 Van den B. ging kennelijk door het lint. Hij pakte haar bij de keel, kneep die dicht, gooide haar tegen de motorkap van zijn auto of tegen de grond. Daar zou hij haar ook hebben verkracht, maar daarvoor kon de officier geen bewijs voor vinden. Na afloop reden ze naar de woning van de vrouw waar de politie hem al stond op te wachten. De vrouw had in de auto haar vader nog kunnen bellen. Die had de politie ingeseind.

Krap een jaar later was het weer raak. Van den B., weer goed dronken, ontmoette wederom een vrouw in het café en samen zouden ze in zijn woning seks hebben. Of dat ook inderdaad plaats had gevonden werd niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd was dat Van den B. de vrouw volledig in elkaar had geslagen. Ze liep een gescheurd trommelvlies, een hersenschudding en ettelijke blauwe plekken op. 

Op de aangrijpende slachtofferverklaringen van de vrouwen reageerde Van den B. met 'vervelend'. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (1-8-2019 om 22:17)
Ik ken deze persoon en denk er nog veel meer slachtoffers kunnen zijn die alleen nooit aangifte hebben durven doen En morgen drinkt hij weer iets te veel en doet het gewoon nog een keer hij kent geen schaamte
Moeder (1-8-2019 om 17:54)
Iemand, idd... En dan zeggen wij: “vervelend voor je...” Tsss. Geen woorden voor zo iemand...
Anoniem (1-8-2019 om 14:28)
Tbs met dwangverpleging helemaal mee eens
Ron (1-8-2019 om 11:59)
Is het niet mogelijk, om naast een hopelijke dwangverpleging ook een levenslang alcohol verbod op te leggen?
Iemand (31-7-2019 om 22:27)
Ik weet niet hoe jullie hierover denken, maar tbs met dwangverpleging is wel nodig bij deze man.