Jongeren redden persoon uit zee bij Groede

Toegevoegd: 01-08-2019, 15.32 uur

Jongeren redden persoon uit zee bij Groede
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GROEDE - Donderdagochtend zijn er twee reddingsboten en een ambulance uitgerukt voor een persoon die in problemen was gekomen nabij Groede. De persoon is door omstanders uit het water gehaald en overgedragen aan de ambulance.

Rond 04.00 uur zijn een paar jongeren op het strand bij Groede al waar zij een persoon zien uitkleden en te water gaan. Zij vertrouwen dit niet, twee gaan de persoon achterna en een derde meldt het geheel aan de meldkamer. Hierop worden de reddingboten Zeemanshoop en Winifred gealarmeerd en het Kusthulpverleningvoertuig (KHV) van reddingstation Cadzand.

Ter plaatse blijkt het de omstanders gelukt te zijn de persoon uit het water te halen. Deze wordt vervolgens volledig na gekeken en besloten wordt om de persoon en de omstanders naar de ambulance te brengen met het Kusthulpverleningvoertuig.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (3-8-2019 om 07:39)
jongens leveren een stukje zeer goed werk om zo iemand te helpen en bekend te maken aan de meldkamer.