Inbrekers supermarkt op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 01-08-2019, 16.22 uur

Inbrekers supermarkt op heterdaad betrapt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

AARDENBURG - De politie heeft donderdagochtend twee verdachten aangehouden voor een inbraak in een supermarkt. Een 28-jarige man is na een korte achtervolging opgepakt. Later is in de woning van de verdachte nog een 21-jarige man aangehouden.

De politie ontving vannacht rond 04:00 uur een melding dat er mogelijk een persoon met een bivakmuts was gezien bij een supermarkt aan de Peurssenstraat in Aardenburg. Meerdere agenten gingen met spoed ter plaatse en zagen dat een deur van de supermarkt was vernield, maar troffen verder geen verdachte aan.

Hierop hebben agenten de directe omgeving van de supermarkt doorzocht. Vanuit de Brandstraat zagen zij tientallen pakjes sigaretten op het parkeerplein liggen. Het spoor aan ‘verloren’ pakjes sigaretten bleef maar groeien en liep van de Brandstraat tot de Weststraat.

Op het moment dat een agent het parkeerplein wilde verlaten, kwam een onbekend persoon zijn kant op gelopen. De persoon keek de agent aan en sprintte er vandoor. De agent zette de achtervolging in en wist de verdachte, een 28-jargie man uit Aardenburg, aan te houden. De man beweerde dat hij zij hond aan het zoeken was, deze zou vanwege het alarm weg zijn gelopen.

Om zijn verhaal te checken, brachten de agenten een bezoekje aan de woning van de verdachte. Tot hun verbazing werd er open gedaan door een man die voldeed aan het signalement van een van de verdachte personen. Deze 21-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, is ook aangehouden.

Beide verdachten zijn door de politie meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Puit (1-8-2019 om 20:03)
Vraag me af of de verzekering er nog intrapt na 4 inbraken en dat er na 3 inbraken nog steeds niets is aan gedaan