Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Derde verdachte Hrieps opgepakt op vliegveld

Toegevoegd: 01-08-2019, 18.42 uur
De overval werd op 12 mei gepleegd in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
De overval werd op 12 mei gepleegd in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - Donderdagmiddag is op Rotterdam The Hague Airport een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de grove woningoverval in de De Keizerstraat in Grijpskerke op 12 mei jl.


De derde verdachte is een 24-jarige inwoner uit Vlissingen. De man werd aangehouden nadat hij vanmiddag terugkeerde op de luchthaven na een vakantie in het buitenland. Eerder deze week (zondag jl.) werd op Brussels Airport al een 22-jarige man uit Goes aangehouden. Hij was voornemens om op vakantie te gaan, maar werd juist voordat hij in het vliegtuig stapte door de Belgische politie aangehouden.

In de ene aanhouding werd door de Zeeuwse politie en justitie nauw samengewerkt met de Koninklijke Marechaussee, in de andere met de Belgische autoriteiten. De man die werd aangehouden op de luchthaven van Brussel wordt momenteel nog vastgehouden in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland. De 24-jarige Vlissinger, die vanmiddag werd aangehouden, wordt voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

In de drie woningen (2 in Goes en 1 in Vlissingen) werd onder leiding van een rechter-commissaris door agenten gezocht. Politie en justitie zochten bewijzen voor het onderzoek. De politie onderzoekt de rollen van de verdachten bij de overval. Het drietal heeft zogenaamde beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Daarom kan op dit moment niet meer over de zoekingen en het onderzoek gedeeld worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
S (2-8-2019 om 22:56)
De berichten waren altijd dat de overval door 3 MANNEN was gepleegd. Dan ontbreekt er nu dus nog 1. Hopelijk pakken ze de laatste (?) ook gauw. Heel goed werk van de politie!
Piet Cijsow (2-8-2019 om 07:32)
Nu mogen de daders nog eens op vakantie, naar hotel Torentijd. Hopelijk is nog niet al het geld verbrast en krijgen de daders een passende straf. Alleen jammer dat hier de gemeenschap voor opdraait.
Pipo (2-8-2019 om 07:30)
Ze zullen het geld niet thuis hebben liggen waarschijnlijk!!
Michelle (2-8-2019 om 06:04)
De derde kon zijn geld niet omzetten in vakantie! Goed werk hoor politie!
Jose (2-8-2019 om 00:01)
Zo dat is dan nummer drie. Stel compleet als het er echt drie waren en niet nog een chauffeur of zo. Prima werk van de recherche. Die mogen in 2020 gratis naar Hrieps denk ik.
Jac (1-8-2019 om 21:34)
Klinkt goed..... nu maar hopen dat ze de juiste hebben te pakken, de buit word gevonden en de daders een poosje achter slot en grendel komen.
Cookie-instellingen beheren