Weerbericht:
Morgen geleidelijk meer bewolking, later regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Derde verdachte Hrieps opgepakt op vliegveld

Toegevoegd: 01-08-2019, 18.42 uur
De overval werd op 12 mei gepleegd in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
De overval werd op 12 mei gepleegd in de De Keijzerstraat in Grijpskerke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - Donderdagmiddag is op Rotterdam The Hague Airport een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de grove woningoverval in de De Keizerstraat in Grijpskerke op 12 mei jl.


De derde verdachte is een 24-jarige inwoner uit Vlissingen. De man werd aangehouden nadat hij vanmiddag terugkeerde op de luchthaven na een vakantie in het buitenland. Eerder deze week (zondag jl.) werd op Brussels Airport al een 22-jarige man uit Goes aangehouden. Hij was voornemens om op vakantie te gaan, maar werd juist voordat hij in het vliegtuig stapte door de Belgische politie aangehouden.

In de ene aanhouding werd door de Zeeuwse politie en justitie nauw samengewerkt met de Koninklijke Marechaussee, in de andere met de Belgische autoriteiten. De man die werd aangehouden op de luchthaven van Brussel wordt momenteel nog vastgehouden in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland. De 24-jarige Vlissinger, die vanmiddag werd aangehouden, wordt voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

In de drie woningen (2 in Goes en 1 in Vlissingen) werd onder leiding van een rechter-commissaris door agenten gezocht. Politie en justitie zochten bewijzen voor het onderzoek. De politie onderzoekt de rollen van de verdachten bij de overval. Het drietal heeft zogenaamde beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Daarom kan op dit moment niet meer over de zoekingen en het onderzoek gedeeld worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
burger (4-8-2019 om 08:39)
Top werk van Politie en Marechaussee ! misdaad loont niet. ik hoop dat ze deze misdadigers zoveel en snel mogelijk alle bezittingen ontnemen als voorbeeld voor de toekomstige boefjes.
zeeuw (3-8-2019 om 19:39)
een Verdachte, word pas dader als daar er een uitspraak van de rechtbank is ! niet eerder, dus stop met alles te veroordelen, voordat een rechtbank daar uitspraak over heeft gedaan.... mooi voorbeeld is een eerder bericht hier, over die gedumpte vaten... werd gelijk vanuit gegaan dat het drugsafval was, bleek gewoon frietvet te zijn ! oordeel pas als je alle feiten kent !
Jose (3-8-2019 om 14:15)
[email protected] ja ja, je hebt helemaal gelijk. Maar het moet wel heel gek lopen als deze verdachten het niet gedaan hebben of er niets mee te maken hebben.
Piet Cijsouw (3-8-2019 om 10:51)
Velen reageren onder een pseudoniem, Niet flink genoeg om voor de dag te komen.??
nowty (3-8-2019 om 08:55)
het zal je kind/familielid maar zijn die aangehouden is.
zeeuw (3-8-2019 om 08:03)
leuk, al die reacties, volgens jullie zijn ze al schuldig bevonden blijkbaar …. het blijven nog steeds verdachten he, stop eens met deze mensen "daders" te noemen @Piet Cijsow en consorten !
Cookie-instellingen beheren