Weerbericht:
Vannacht vrij helder. Overdag zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Onder invloed en zonder rijbewijs

Toegevoegd: 05-08-2019, 10.40 uur
Onder invloed en zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij de Moeringweg in Ritthem heeft maandagochtend een bromfietser geprobeerd zich aan een politiecontrole te onttrekken. Hij werd aangehouden.

Agenten zagen de bromfietser rond 02.15 uur rijden. Omdat deze plotseling zijn verlichting doofde, besloten de agenten hem te controleren. De man probeerde te ontkomen maar kwam in de berm ten val en kon hierdoor al snel worden ingerekend.

De 22-jarige Middelburgse bromfietser bleek wat hasj bij zich te hebben. Omdat de agenten vermoedden dat de man drugs had gebruikt, werd een speekseltest afgenomen. Deze sloeg 'positief' uit op het gebruik van THC. De bromfietser werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Een GGD-arts nam daar ook een bloedproef van hem af om zo te bepalen hoeveel drugs de man precies had gebruikt. De uitslag van de test is volgens de politie binnen twee weken bekend.

Een nadere blik in het politiesysteem wees uit dat de man geen rijbewijs had. Hij was dit jaar ook al twee keer eerder gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Daarom werd zijn bromfiets in beslag genomen. Hij krijgt zijn voertuig niet meer terug, zo laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (5-8-2019 om 11:26)
Chapeau politie!!