Weerbericht:
Vrij zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vijf jaar cel geëist vanwege moordpoging

Toegevoegd: 05-08-2019, 22.52 uur
Vijf jaar cel geëist vanwege moordpoging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het mishandelen en vastbinden van twee mannen in Rotterdam en Vlissingen heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag tegen de 28-jarige Vlissingse hoofdverdachte vijf jaar cel geëist. Ook twee andere verdachten, twee vrouwen, stonden voor de rechter.

Volgens het OM zouden de slachtoffers ex-partners zijn geweest van de verdachte. “De mannelijke hoofdverdachte zou het niet eens zijn geweest met de relatie die zijn ex-partner had (gehad) met de twee mannen”, zo schrijft het OM in een persbericht.

Op 12 januari van dit jaar werd een man vastgebonden in zijn woning in Rotterdam. “De man werd bedreigd met een wapen, is gefilmd terwijl hij was vastgebonden en is naakt op de grond achtergelaten”, aldus het OM.

Een week later, op 19 januari, werd het andere slachtoffer naar een woning in Vlissingen gelokt door een bekende. Ze zouden daar gaan 'chillen' maar éénmaal bij de woning aangekomen, werd hij tegen zijn hoofd getrapt, vastgebonden, beroofd van zijn telefoon en gefilmd. Na enige tijd is hij het huis uit gezet.

De man werd tegen zijn hoofd getrapt en gestompt. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis, onder andere vanwege een gebroken kaak. Het OM ziet deze mishandeling als moordpoging. “Schedel- en hersenletsel kunnen immers leiden tot de dood.” Tijdens het onderzoek vond de politie beelden en geluidsfragmenten van beide geweldsuitingen. Ook werd de kleding aangetroffen die de verdachten hadden gedragen.

Tegen de mannelijke hoofdverdachte werd zogezegd vijf jaar cel geëist. Tegen een vrouwelijke verdachte werd 18 maanden cel waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. Zij zou betrokken zijn geweest bij de moordpoging in Vlissingen. Tegen een tweede vrouwelijke verdachte werd vrijspraak geëist. “Zij was weliswaar aanwezig in Rotterdam maar had geen actieve rol in het geweld”, aldus het OM.

De officier van justitie: “Het moet de verdachte en de maatschappij duidelijk zijn niet voor eigen rechter te kunnen spelen.’ Het Vlissingse slachtoffer diende overigens ook nog een schadevergoeding in van enkele duizenden euro's.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (6-8-2019 om 09:54)
Die komen weg met een lage straf, dit soort moet je mi.imaal 20 jaar geven in Siberië.