Weerbericht:
Zonnig en droog Pinksteren
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand verwoest hotel Philippine

Toegevoegd: 06-08-2019, 06.53 uur
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Een zeer grote brand heeft vannacht in het Zeeuws-Vlaamse Philippine het pas verbouwde Hotel Marie grotendeels verwoest.


Kort voor 04.00 uur kreeg de brandweer de eerste melding binnen over de brand in het gebouw aan de Waterpoortstraat. Al snel werd duidelijk dat het ging om een flinke brand en binnen tien minuten waren drie tankautospuiten en een hoogwerker onderweg. Later werd nog verder opgeschaald. Uiteindelijk werd “zeer grote brand” afgekondigd en werd ook nog een vierde bluswagen ingezet.

Het vuur greep snel om zich heen en er kwamen al gauw vlammen uit het dak van het hotel. De brandweer constateerde dat er niemand meer binnen was en bestreed de brand van verschillende kanten. Het bleek echter lastig om de brand, die onder het dak van zonnepanelen woedde, goed te kunnen blussen. Af en toe laaide het vuur ook weer op.

Op dit moment is de brandweer nog druk aan het blussen. De rook van de brand trekt weg richting Hoek. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er enkele stankklachten binnengekomen. "Die zijn onderzocht door de Adviseur Gevaarlijke Stoffen en een meetploeg van de brandweer. Dat mensen geuroverlast ervaren door de brand is goed mogelijk. Echter, de brandweer meet geen waardes die van invloed kunnen zijn op de gezondheid", aldus de Veiligheidsregio.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (6-8-2019 om 08:43)
Jammer het zag er zo goed uit en eer waren mooie plannen ik wilde daar mijn verjaardag gaan vieren. Sterkte voor de uitbaters
Marcel (6-8-2019 om 08:11)
wat een nachtmerrie. veel sterkte aan iedereen
Cookie-instellingen beheren