Weerbericht:
Bewolkt, in het zuiden lokaal wat regen. Overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte Hrieps vandaag voor raadkamer

Toegevoegd: 06-08-2019, 09.45 uur
Verdachte Hrieps vandaag voor raadkamer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De vrouw die onlangs werd opgepakt vanwege de overval op de organisatie van muziekfestival Hrieps in Grijpskerke staat vandaag voor de raadkamer. De andere twee verdachten zitten nog vast.


De 20-jarige vrouw werd dinsdag 23 juli opgepakt in een woning in Goes. Zondag 28 juli werd een 22-jarige man uit Goes aangehouden. Hij was voornemens om op vakantie te gaan, maar werd juist voordat hij in het vliegtuig stapte door de Belgische politie aangehouden op Brussels Airport.

Een 24-jarige man uit Vlissingen werd afgelopen donderdag opgepakt. Hij bevond zich eveneens op een vliegveld: Rotterdam The Hague Airport. Bij zijn arrestatie werd samengewerkt met de Koninklijke Marechaussee. De 22-jarige verdachte wordt binnenkort uitgeleverd door België. De 24-jarige blijft 14 dagen langer vastzitten.

Zoals gezegd moet de vrouw vandaag voor de raadkamer komen. De raadkamer bestaat uit één of meerdere rechters. Er vindt geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats, maar de raadkamer kan wel vragen stellen over het zaaksdossier. Doorgaans grijpt de officier van justitie de behandeling in de raadkamer aan om een verzoek te doen tot het verlengen van het voorarrest. Ook kunnen extra strafbare feiten ter tafel worden gebracht.

Bij de overval op een woning aan de De Keijzerstraat op 12 mei werd de contante opbrengst van muziekfestival Hrieps gestolen: naar schatting ongeveer een half miljoen euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren