Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Duitsers opgelicht met Zeeuwse vakantiehuizen

Toegevoegd: 06-08-2019, 16.39 uur
Duitsers opgelicht met Zeeuwse vakantiehuizen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De afgelopen tijd zijn zeker enkele tientallen Duitse toeristen het slachtoffer geworden van oplichters die vakantiewoningen in Zeeland verhuurden die helemaal niet hun eigendom waren.

De Duitse zender WDF ging afgelopen maand op onderzoek uit in Zoutelande nadat een Duitse vrouw werd bedrogen. Ze had 600 euro betaald voor een week in een vakantiewoning die ze op internet had gevonden maar bleek een kat in de zak gekocht te hebben: het huis dat ze had 'gehuurd', bleek helemaal niet van de aanbieder te zijn. Het adres dat was opgegeven bij de domeinnaamregistratie bleek bovendien van een willekeurig persoon in Eindhoven te zijn.

In het Duitse televisie-item komt ook Kustlicht Zeeland Vakanties aan het woord. De organisatie geeft aan al een stuk of 20 personen aan de balie te hebben gehad met valse boekingsformulieren. Op de website wordt inmiddels ook verwezen naar het tv-item. VVV Zeeland en Roompot Vakanties laten bij de PZC weten dat ook huisjes op andere vakantieparken zijn 'geleend' door de oplichters.

De Zeeuwse politie geeft aan bekend te zijn met de oplichtingspraktijken maar laat ook weten dat het gehele onderzoek wordt gedaan door de Duitse politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750