Weerbericht:
In het zuiden bewolkt met motregen/sneeuw, in het noorden lokaal mist
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Auto te water Westkade Sas van Gent

Toegevoegd: 07-08-2019, 16.50 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij de Westkade (N252) bij Sas van Gent is woensdag aan het einde van de ochtend een bedrijfsauto van de kade gerold en te water geraakt. Er zat niemand in het voertuig.


Het ongeluk werd rond 10.15 uur gemeld en gebeurde aan de zijde van de Landdijk. Bergingsbedrijf Vermaat werd opgeroepen om te takelen maar de bestelauto lag te ver uit de kant en was inmiddels helemaal onder water verdwenen. Daarom werd de hulp ingeroepen van de bemanning van sleepboot Hendrik 7. Die heeft de auto vastgekoppeld en met een kraan uit het water getakeld. Dit alles onder het toeziend oog van de bemanning van patrouillevaartuig RWS88 van Rijkswaterstaat.

Vermaat heeft de auto even na 13.00 uur afgevoerd. Het voertuig is gezien de waterschade total loss. Het ongeluk gebeurde aan het einde van een doodlopend stukje kanaal dus het scheepvaartverkeer op het kanaal Gent-Terneuzen ondervond geen hinder van het incident.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren