Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Zeiljacht aan de grond op Veerse Meer

Toegevoegd: 08-08-2019, 20.52 uur
De Belgen liepen vast bij boei VM29.
De Belgen liepen vast bij boei VM29.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is woensdag aan het einde van de ochtend uitgevaren voor een vastgelopen zeiljacht.

Bij het hoofdkantoor van de KNRM in Ijmuiden was rond 11.50 uur een telefoontje binnengekomen van een Belg die op het Veerse Meer aan de grond was gelopen in de buurt van boei VM29. Het jacht was al zeilend door de wind in te ondiep water terecht gekomen.

De reddingbootbemanning heeft het jacht losgetrokken. Hierna konden de zeilers hun weg vervolgen. De KNRM waarschuwt watersporters voor de tussen de VM29-boei en de VM33-boei onder water gelegen steenruggen. “Het is belangrijk om daar echt de tonnenlijn in acht te nemen, want deze ruggen liggen gelijk achter de tonnenlijn”, aldus de redders.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (9-8-2019 om 17:21)
Ik heb in het verleden veel gevaren op het meer en ook zeiljachten van die strekdam gehaald. Toen was het zo dat de watersporters voor elkaar klaarstonden. Touwtje hoog in de mast en eventjes scheeftrekken en klaar is klara. Scheelt een hoop kosten en onnodig gedoe voor de hulpdiensten!