Zomerstorm verwacht: KNMI geeft code geel

Toegevoegd: 09-08-2019, 12.00 uur

Zomerstorm verwacht: KNMI geeft code geel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er is een zomerstorm verwacht en het KNMI heeft daarom voor morgen code geel afgekondigd, onder meer voor Zeeland.

Vanavond kunnen in Limburg al flinke buien overtrekken. Zeeland zou daar geen last van moeten krijgen maar voor zaterdag zijn wel zware windstoten voorspeld. Voor de gehele kust worden windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur verwacht. In het noordelijk kustgebied kunnen deze zelfs enige tijd 90 tot 100 kilometer per uur halen.

De waarschuwing geldt tussen 06.00 en 21.00 uur. Zowel weggebruikers als mensen die buitenactiviteiten willen ondernemen worden aangeraden rekening te houden met de windstoten en weerberichten en waarschuwingen goed te volgen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Surf's up ! (9-8-2019 om 16:23)
Dat wordt genieten op de surfplank of met je kite :P maar let een beetje op jezelf en de anderen ;)