Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Knuffelbeer had geen batterij, opnemen onmogelijk

Toegevoegd: 09-08-2019, 14.41 uur
Bij het openmaken van het beertje bleek dat er een camera met microfoon in verborgen zat.
Bij het openmaken van het beertje bleek dat er een camera met microfoon in verborgen zat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZUIDZANDE - De teddybeer die in Zuidzande was uitgedeeld aan een 2-jarig kind en waarin een camera met microfoon bleek te zitten, was niet voorzien van een batterij en kon dus niet opnemen. Dat stelt de politie na nader onderzoek aan de knuffel.


Volgens de politie liep een jong gezin woensdag met hun kind over de rommelmarkt toen een man hen aansprak en aangaf het kind erg lief te vinden en hem/haar daarom een knuffelbeertje te willen geven. "Later op de dag en bij nadere inspectie van het beertje hadden de ouders het vermoeden dat er iets hards in de knuffel verstopt zat. Bij het openmaken van het beertje bleek dat er een klein formaat camera met microfoon in verborgen zat. Het neusje van het knuffelbeertje bleek de lens te zijn van de camera", zo vertelde de politie gisteren.

Volgens de politie heeft de digitale recherche inmiddels vastgesteld dat er gaan batterij in het apparaat zat. "Het was ook niet mogelijk om beelden en/of geluid te verzenden. Heimelijk opnames maken met deze knuffel was dus onmogelijk", aldus de politie. De politie wil nog wel graag in contact komen met de man die de knuffel weggaf. Volgens een woordvoerder wordt er sterk rekening mee gehouden dat de man zelf ook niet wist dat er een camera in het beertje zat. De politie laat ook weten dat er geen sprake is geweest van een strafbaar feit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jaap (9-8-2019 om 16:39)
Waarschijnlijk gewoon goed bedoeld.
SpyFurby (9-8-2019 om 16:20)
je zal je oude furby maar weggeven...