Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevers knuffelbeer van geen kwaad bewust

Toegevoegd: 09-08-2019, 16.48 uur
Bij het openmaken van het beertje bleek dat er een camera met microfoon in verborgen zat.
Bij het openmaken van het beertje bleek dat er een camera met microfoon in verborgen zat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZUIDZANDE - De politie heeft contact gehad met de personen die woensdag in Zuidzande een knuffelbeer weggaven met daarin een camera met microfoon. “Ze waren zich van geen kwaad bewust”, aldus de politie.


De politie vertelde eerder dat een jong gezin woensdag met hun kind over de rommelmarkt toen een man hen aansprak en aangaf het kind erg lief te vinden en hem/haar daarom een knuffelbeertje te willen geven. "Later op de dag en bij nadere inspectie van het beertje hadden de ouders het vermoeden dat er iets hards in de knuffel verstopt zat. Bij het openmaken van het beertje bleek dat er een klein formaat camera met microfoon in verborgen zat. Het neusje van het knuffelbeertje bleek de lens te zijn van de camera", zo vertelde de politie gisteren.

Eerder vandaag werd al gemeld dat de digitale recherche inmiddels had vastgesteld dat er in het apparaat geen batterij zat en dat het ook niet mogelijk was om beelden en/of geluiden te verzenden. "Heimelijk opnames maken met deze knuffel was dus onmogelijk", zo meldde de politie. Inmiddels heeft de politie met de gulle gevers gesproken.

"Zij waren zich van geen kwaad bewust en hebben het knuffeltje als een lief gebaar gegeven aan het kindje. Origineel ging het om een zogeheten nanny-cam, een soort babyfoon. De stekker was er door de gevers afgeknipt zodat er een knuffelbeer overbleef. Zij hebben overigens nog vier van dit soort beren uitgedeeld. De ontvangers hoeven zich geen zorgen (meer) te maken", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn Mening (10-8-2019 om 10:41)
Hmmm, dus ze wisten dat er in die knuffels delen zaten waarin kinderen zich konden verstikken bjivoorbeeld ? Volgens mij was het gewoon een test van ze om te kijken of mensen het door zouden hebben die geprepareerde spionagecameraknuffels van hen, niet van iemand anders dus. Willens en wetens rommelden ze eraan en gaven het aan kleine kinderen...Of die camera nu werkt of niet, het is gewoon verboden camera's te verbergen in wc's, douches en kinderkamers e.d. uitermate verdacht in mijn boekje...Ik zou die personen maar opnemen in het register van pedofilie verdachten.
Nel (9-8-2019 om 23:22)
Ik blijf het toch raar vinden dat vreemde mensen een beertje geven aan een voor hen vreemd kind omdat ze het zo lief vinden?!
Mijn mening (9-8-2019 om 17:14)
Weer een hoop gezeur en onrust om niets, zoek eerst wat uit voordat het in de media beland!!