Weerbericht:
Perioden met zon en enkele (onweers)buien. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man rijdt weg na ongeluk voor ogen agenten

Toegevoegd: 09-08-2019, 20.11 uur
Man rijdt weg na ongeluk voor ogen agenten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Terwijl agenten bezig waren met een verkeerscontrole vond deze week in Kapelle een voor hun neus een aanrijding plaats waarbij één van de betrokkenen doorreed.


De agenten waren aan het werk bij de Nieuwe Vierwegen. Ze controleerden een auto toen er voor hun ogen een aanrijding plaatsvond. De veroorzaker ging er echter vandoor zonder zijn gegevens achter te laten. De politie kwam meteen in actie en wist de man, een 29-jarige inwoner van Kapelle, snel aan te houden.

De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (10-8-2019 om 12:11)
Ook wel stoer om bij een verkeerscontrole waar je een ongeluk veroorzaakt gewoon door te rijden. Je hebt dan geen kans om te ontsnappen. Ze pakken je toch wel. En dan word je veel zwaarder bestraft. Doorrijden na ongeval. Wel is het zo dat iemand doorrijd na een ongeval en zich binnen 1 uur meld dat die een boete krijgt voor doorrijden na ongeval maar deze kan je aanvechten. De rechter zegt dan: je hebt je binnen 1 uur gemeld en dus heb je aan de voorwaarde voldaan. Daar staat een tijd van in de wet omdat je b.v. geschrokken kan zijn en tot jezelf wil komen of de ander is agressief. Ik zelf heb dit meegemaakt. Die familie was erg agressief en ben doorgereden en heb me binnen 1 uur gemeld en de boete werd later verscheurd
Ben van de Potgerukt (10-8-2019 om 10:09)
In vrijheid gesteld ?!
wim (10-8-2019 om 07:04)
Wat ben je dan dom bezig op deze manier verklapt je zelf dat het niet goed is bij controle omdat je niet voldoet aan je rijbewijs wat nu meer zal gaan kosten.
Tony (9-8-2019 om 22:12)
Dit is dus wat er misgaat in nl. Meerdere delicten in een keer plegen( rijden zonder rijbewijs, plaats van ongeval verlaten) en na een verklaring weer naar huis. Hij neemt bewust een risico omdat hij geen rijbewijs heeft. Enige kans op recidive voorkomen is een poosje op het bureau houden.