Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui, later meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man (92) uit Sluis voor 1850 euro opgelicht

Toegevoegd: 10-08-2019, 12.15 uur
Man (92) uit Sluis voor 1850 euro opgelicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SLUIS - Een 92-jarige man uit de gemeente Sluis is deze week voor een fors geldbedrag opgelicht door iemand die aan de deur goederen kwam verkopen.


Bij de bejaarde man kwam een man aan de deur met pannensets, messensets, een strijkijzer, een blender, een staafmixer en andere huishoudelijke artikelen. Uiteindelijk werd de man voor 1.850 euro opgelicht, zo meldt de politie die aangeeft dat in de gemeente Sluis iemand actief is die goedkope spullen voor veel te veel geld aanbiedt en hen daardoor oplicht.

De politie raadt mensen aan goed op de bejaarden in hun omgeving te letten en hen te waarschuwen voor oplichtingspraktijken middels deze zogeheten kofferbakverkoop.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kevin donker curtius (10-8-2019 om 15:07)
Maar dit is toch precies hoe de economie werkt? Mensen kopen goedkoop spullen in om deze voor meer te verkopen. Mocht die man niet weten dat het “goedkope” spullen waren was hij er tot vandaag nog blij mee geweest.
Ap (10-8-2019 om 12:49)
Ik vraag me af of dit wel oplichting is. Iedereen mag toch wat verkopen en vragen wat ze ervoor willen? Het is aan de koper die heeft het er voor over ja of nee. Als de dagwaarde van mijn auto 1000E is en ik zet hem voor 2000E op marktplaats en iemand wilt hem daarvoor graag overnemen, ben ik dan een oplichter?